Intai punem pastaile de tamarind, la inmuiat in apa fierbinte, pentru aproximativ o ora. Intre timp, taiem fructele in cubulete mici (merele si perele) sau felii (citricele - mai putin lamaia pe care o stoarcem si adaugam doar zeama) si le punem la fiert in cei 2 litri de apa. Adaugam miezul de nuca, stafidele, si condimentele (scortisoara, pastaia de tamarind, cuisoarele). Cand da in clocot adaugam si zaharul. Lasam la fiert aproximativ 1 ora, la foc mic. Oprim focul, adaugam alcoolul si lasam sa se racoreasca. Inainte de servire scoatem scortisoara si cuisoarele si servim. Eu am ales sa strecor intregul lichid si sa-l servesc fara fructe.

Intai punem pastaile de tamarind, la inmuiat in apa fierbinte, pentru aproximativ o ora. Intre timp, taiem fructele in cubulete mici (merele si perele) sau felii (citricele - mai putin lamaia pe care o stoarcem si adaugam doar zeama) si le punem la fiert in cei 2 litri de apa. Adaugam miezul de nuca, stafidele, si condimentele (scortisoara, pastaia de tamarind, cuisoarele). Cand da in clocot adaugam si zaharul. Lasam la fiert aproximativ 1 ora, la foc mic. Oprim focul, adaugam alcoolul si lasam sa se racoreasca. Inainte de servire scoatem scortisoara si cuisoarele si servim. Eu am ales sa strecor intregul lichid si sa-l servesc fara fructe.