Ma uitam prin o carte de retete cu leme si am gasit aceasta tarta. Reteta originala contine sunca si nu rosii. Eu am inclocuit sunca cu rosiile deoarece nu aveam sunca dar voi puteti incerca oricare varianta, depinde cum preferati, eu prefer cu mai multe legume :D . Enjoy !1. Incinge cuptorul la 220 C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de tarta de aprox. 23 cm diametru.2. Pentru aluat, amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen.

Intinde aluatul si aseaza-l in forma de tarta. Inteapa tarta cu furuclita, din loc in loc. Da la copt pentru 8 minute. 3. Pentru umplutura, incinge uleiul de masline intr-o tigaie apoi caleste ceapa 2-3 minute. Adauga apoi ardeiul gras si rosiile. Caleste totul 5-6 minute.

Intr-un vas, bate branza apoi adauga iaurtul, ouale, busuiocul,sare si piper dupa gust. Intinde legumele peste aluat apoi toarna compozitia cu iaurt. Redu caldura cutorului la 180 . Da totul la copt 40-55 minute pana cand e facuta dar in centru este inca usor moale.