Curatati gutuile spalate, de coaja si casuta samburilor. Asezati cojile si cotoarele la mijlocul unei bucati de tifon dublu si legati sub forma de bocceluta. Puneti la fiert timp de 15- 20 min apa cu zaharul, impreuna cu batoanele de scortisoara, cuisoarele si saculetul cu coji de gutui sau pana ce siropul este legat. Intre timp, feliati sau taiati in bucatele, pulpa gutuilor si pastrati intr-un vas cu apa si zeama de lamaie (sa nu se oxideze prea tare; ele oricum se oxideaza putin, dar prin fierbere in sirop se albesc). Scoateti tifonul intr-o strecuratoare si dati inca un clocot siropului (cojile de gutui le puteti folosi la prepararea marmeladei / gemului de gutui). * Cojile si cotoarele de gutui au rolul de a adauga un plus de savoare si o culoare mai intensa compotului, de la auriu chiar si pana la rubiniu. Puneti feliile / cubuletele de gutui strecurate in siropul clocotit si lasati la fiert cca 15 min sau pana ce se inmoaie, dar fara sa se sfarme. Scoateti cu o spumiera si transferati-le in borcanele sterilizate. Turnati desupra siropul firbinte si infiletati capacele. Puneti borcanele intre paturi pentru 2 zile. Etichetati si dati la camara.

Curatati gutuile spalate, de coaja si casuta samburilor. Asezati cojile si cotoarele la mijlocul unei bucati de tifon dublu si legati sub forma de bocceluta. Puneti la fiert timp de 15- 20 min apa cu zaharul, impreuna cu batoanele de scortisoara, cuisoarele si saculetul cu coji de gutui sau pana ce siropul este legat. Intre timp, feliati sau taiati in bucatele, pulpa gutuilor si pastrati intr-un vas cu apa si zeama de lamaie (sa nu se oxideze prea tare; ele oricum se oxideaza putin, dar prin fierbere in sirop se albesc). Scoateti tifonul intr-o strecuratoare si dati inca un clocot siropului (cojile de gutui le puteti folosi la prepararea marmeladei / gemului de gutui). * Cojile si cotoarele de gutui au rolul de a adauga un plus de savoare si o culoare mai intensa compotului, de la auriu chiar si pana la rubiniu. Puneti feliile / cubuletele de gutui strecurate in siropul clocotit si lasati la fiert cca 15 min sau pana ce se inmoaie, dar fara sa se sfarme. Scoateti cu o spumiera si transferati-le in borcanele sterilizate. Turnati desupra siropul firbinte si infiletati capacele. Puneti borcanele intre paturi pentru 2 zile. Etichetati si dati la camara.