Taiati cubulete cartofii si morcovii curatati. Puneti-i separat la fiert in apa sarata. Scurgeti porumbul si mazarea din conserva, treceti sub jet de apa rece si lasati din nou la scurs. Scurgeti cartofii, pasati-i impreuna cu untul, adaugati laptele caldut si amestecati energic pentru a obtine un piure de cartofi omogen. La sfarsit potriviti gustul de sare. Separat, amestecati morcovii scursi si raciti impreuna cu boabele de mazare, de porumb si maioneza. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Puneti intr-un inel de inox asezat pe o farfurie, un strat de piure de cartofi care sa ocupe 1/3 din inaltimea inelului folosit. Indesati bine cu ajutorul unei linguri. Adaugati un alt strat format din salata de legume (1/3 din inaltimea inelului de inox) si terminati cu inca un strat de cartofi. Nivelati. Scoateti inelul. Serviti decorat cu felii de ou, de masline, de ardei rosu si cateva frunzulite de patrunjel.

Taiati cubulete cartofii si morcovii curatati. Puneti-i separat la fiert in apa sarata. Scurgeti porumbul si mazarea din conserva, treceti sub jet de apa rece si lasati din nou la scurs. Scurgeti cartofii, pasati-i impreuna cu untul, adaugati laptele caldut si amestecati energic pentru a obtine un piure de cartofi omogen. La sfarsit potriviti gustul de sare. Separat, amestecati morcovii scursi si raciti impreuna cu boabele de mazare, de porumb si maioneza. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Puneti intr-un inel de inox asezat pe o farfurie, un strat de piure de cartofi care sa ocupe 1/3 din inaltimea inelului folosit. Indesati bine cu ajutorul unei linguri. Adaugati un alt strat format din salata de legume (1/3 din inaltimea inelului de inox) si terminati cu inca un strat de cartofi. Nivelati. Scoateti inelul. Serviti decorat cu felii de ou, de masline, de ardei rosu si cateva frunzulite de patrunjel.