Umplutura Combinati zaharul cu faina / amidonul, adaugati apa, fructele taiate si puneti cateva minute la fiert, la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Dati deoparte si lasati la racit. Aluat Frecati bine untul cu cele doua tipuri de zahar pana obtineti o crema spumoasa si zaharul este dizolvat. Adaugati ouale si vanilia. Separat, cerneti impreuna 2 cani de faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Adaugati-o la compozitia cu unt, alternand cu lapte acru / sana. La sfarsit inglobati inca 1 cana de faina si amestecati bine. ** Aluatul obtinut va fi putin mai moale si se leaga de mana, dar asa trebuie sa fie. Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru minim 2 ore. Intindeti apoi aluatul pe masa de lucru neanfainata intr-o foaie cu o grosime de 0, 5 cm. ** Daca aluatul este moale si nu se poate intinde in foaie (se lipeste de masa si sucitor) mai adaugati inca maxim cana faina pana ce aluatul se dezlipeste de mana; inglobati faina printr-o framantare rapida si nu lucrati prea mult cu aluatul ca sa nu se incalzeasca si sa se inmoaie. Taiati in diferite forme, avand grija ca jumatate din ele sa aiba dimensiuni putin mai mici. Asezati-le pe cele mai mari intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Puneti pe fiecare cate 1 lingurita de umplutura si acoperiti cu formele mai mici. ** Nu este nevoie sa lipiti aluatul de deasupra de cel de jos. Optional, puteti unge fursecurile cu albus si sa presarati nuca macinata. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 12- 15 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si doar incepe sa se aureasca. Scoateti pe un gratar si lasati la racit. Serviti simple sau pudrate cu zahar praf vanilat. Se pot pastra pana la 2- 3 saptamani in cutii de tabla, in loc racoros, ramanand la fel de moi si fragede.

Umplutura Combinati zaharul cu faina / amidonul, adaugati apa, fructele taiate si puneti cateva minute la fiert, la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Dati deoparte si lasati la racit. Aluat Frecati bine untul cu cele doua tipuri de zahar pana obtineti o crema spumoasa si zaharul este dizolvat. Adaugati ouale si vanilia. Separat, cerneti impreuna 2 cani de faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Adaugati-o la compozitia cu unt, alternand cu lapte acru / sana. La sfarsit inglobati inca 1 cana de faina si amestecati bine. ** Aluatul obtinut va fi putin mai moale si se leaga de mana, dar asa trebuie sa fie. Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru minim 2 ore. Intindeti apoi aluatul pe masa de lucru neanfainata intr-o foaie cu o grosime de 0, 5 cm. ** Daca aluatul este moale si nu se poate intinde in foaie (se lipeste de masa si sucitor) mai adaugati inca maxim cana faina pana ce aluatul se dezlipeste de mana; inglobati faina printr-o framantare rapida si nu lucrati prea mult cu aluatul ca sa nu se incalzeasca si sa se inmoaie. Taiati in diferite forme, avand grija ca jumatate din ele sa aiba dimensiuni putin mai mici. Asezati-le pe cele mai mari intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Puneti pe fiecare cate 1 lingurita de umplutura si acoperiti cu formele mai mici. ** Nu este nevoie sa lipiti aluatul de deasupra de cel de jos. Optional, puteti unge fursecurile cu albus si sa presarati nuca macinata. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 12- 15 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si doar incepe sa se aureasca. Scoateti pe un gratar si lasati la racit. Serviti simple sau pudrate cu zahar praf vanilat. Se pot pastra pana la 2- 3 saptamani in cutii de tabla, in loc racoros, ramanand la fel de moi si fragede. Niste fursecuri tare fragede, bune si aromate ce pot fi pastrate la rece pana la 2-3 saptamani in cutii inchise, fara sa sufere modificari sau sa se intareasca.