Detalii Aperitiv din Creier cu Oua si Spanac
Ingrediente:
-500 g creier de porc,
vitel sau miel,
proaspat sau congelat -1 lingura ulei,
pentru uns tava -2 linguri pesmet,
pentru tava -2 linguri otet -1 lingurita sare -cca 150 g boabe de mazare,
congelate sau din conserva -8 oua -2 linguri pline de smantana / lapte -½ lingurita sare -½ lingurita piper,
proaspat macinat -150 g spanac tocat,
congelat (tras la tigaie si condimentat) / 1 mana de frunze de spanac (50 g) -60 g unt,
taiat in cubulete mici -100 g cascaval,
ras (optional) -1 legatura ceapa verde,
pentru servit (optional)
Lasati creierul la decongela, de seara pana dimineata (daca folositi creier congelat). Tapetati un vas termorezistent / ceramic cu ulei si pesmet, inclusiv peretii laterali. Spalati creierul, lasati-l 60 min intr-un vas cu apa rece la care ati adaugat 1 lingura de otet (ca sa iasa tot sangele din el). Scurgeti si curatati creierul de pielita neagra si firisoarele rosii. Puneti-l la fiert in apa, impreuna cu 1 lingurita sare si 1 lingura otet. Fierbeti 10-15 min, la foc mic spre mediu, apoi scurgeti si lasati la racit. Portionati creierul in bucatele de 3-4 cm, puneti-l intr-un strat, in tava pregatita si distribuiti din cantitatea de boabe de mazare. * Eu am amestecat din cantitatea de creier fiert cu 3 linguri rosii cuburi (la conserva) si compozitia racita format din 1 ceapa (tocata marunt), 1 morcov (ras pe razatoarea mare), calite separat in ulei incins pana devin al dente. Separat, bateti ouale impreuna cu smantana / laptele si cate lingurita de sare si piper. Turnati in tava. Asezati din loc in loc gramajoare de spanac preparat / distribuiti uniform frunzele de spanac si presarati cu restul de boabe de mazare. Puneti deasupra cubulete mici de unt si cascaval ras (optional). Dati la cuptorul incins, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce amestecul este copt si frumos rumenit. Scoateti tava pe un gratar si lasati 10 min in asteptare, pentru a lasa timp untului topit de deasupra sa patrunda bine in compozitie. Serviti portionat, cat este cald, alaturi de ceapa verde (optional) sau alte vegetale de sezon. Este la fel de bun si rece.
Lasati creierul la decongela, de seara pana dimineata (daca folositi creier congelat). Tapetati un vas termorezistent / ceramic cu ulei si pesmet, inclusiv peretii laterali. Spalati creierul, lasati-l 60 min intr-un vas cu apa rece la care ati adaugat 1 lingura de otet (ca sa iasa tot sangele din el). Scurgeti si curatati creierul de pielita neagra si firisoarele rosii. Puneti-l la fiert in apa, impreuna cu 1 lingurita sare si 1 lingura otet. Fierbeti 10-15 min, la foc mic spre mediu, apoi scurgeti si lasati la racit. Portionati creierul in bucatele de 3-4 cm, puneti-l intr-un strat, in tava pregatita si distribuiti din cantitatea de boabe de mazare. * Eu am amestecat din cantitatea de creier fiert cu 3 linguri rosii cuburi (la conserva) si compozitia racita format din 1 ceapa (tocata marunt), 1 morcov (ras pe razatoarea mare), calite separat in ulei incins pana devin al dente. Separat, bateti ouale impreuna cu smantana / laptele si cate lingurita de sare si piper. Turnati in tava. Asezati din loc in loc gramajoare de spanac preparat / distribuiti uniform frunzele de spanac si presarati cu restul de boabe de mazare. Puneti deasupra cubulete mici de unt si cascaval ras (optional). Dati la cuptorul incins, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce amestecul este copt si frumos rumenit. Scoateti tava pe un gratar si lasati 10 min in asteptare, pentru a lasa timp untului topit de deasupra sa patrunda bine in compozitie. Serviti portionat, cat este cald, alaturi de ceapa verde (optional) sau alte vegetale de sezon. Este la fel de bun si rece. Acest preparat, poate fi servit ca aperitiv sau mic dejun, dar si ca fel principal, alaturi de garnitura si salata preferata.
Etichete:
oua,
ceapa,
verdeata,
cascaval,
carne,
miel,
lapte,
unt,
ulei,
mazare,
smantana,
vita,
porc