* In plus in reteta originala mai exista si ceapa tocata si smintina pe care eu nu le-am pus. Curatati si taiati subtiri cartofii, ca pentru cartofi pai. Ii spalati in apa rece, scurgeti si apoi uscati cu servetul. Ii prajiti in ulei fierbinte, cind sunt gata si crocanti ii scoateti cu paleta si ii lasati sa se scurga pe hirtia speciala pentru prajeli. Adaugati acum si sarea. Amestecati intr-un castron toate ingredientele , carnea de pui rupta sau taiata in bucati si restul la iar la urma adaugati maioneza si amestecati bine. Serviti in farfurie direct sau pe un platou adaugind desupra salatei cartofii prajiti.* In plus in reteta originala mai exista si ceapa tocata si smintina pe care eu nu le-am pus. Curatati si taiati subtiri cartofii, ca pentru cartofi pai. Ii spalati in apa rece, scurgeti si apoi uscati cu servetul. Ii prajiti in ulei fierbinte, cind sunt gata si crocanti ii scoateti cu paleta si ii lasati sa se scurga pe hirtia speciala pentru prajeli. Adaugati acum si sarea. Amestecati intr-un castron toate ingredientele , carnea de pui rupta sau taiata in bucati si restul la iar la urma adaugati maioneza si amestecati bine. Serviti in farfurie direct sau pe un platou adaugind desupra salatei cartofii prajiti. O salata asemanatoare ca si ingrediente putin cu salata noastra beuf, este si ea traditionala mai ales la sarbatori (Craciun, Revelion). Numele i se trage de la o reteta braziliana, dar nu este acelasi lucru, aceasta e o salata in timp ce Salpic o portughez e o mincare. Cine este curios poate sa caute pe net si va gasi multe informatii importante. Are anumite ingrediente obligatorii: puiul, mazarea si porumbul fierte si stafidele. Unii pun mar si altii ananas sau alte ingrediente care oricum la noi nu se gasesc. Si obligatoriu se serveste cu cartofi prajiti deasupra. In Brazilia se gasesc acesti cartofi pai extrem de subtiri (ca sireturile de pantofi vad ca se numesc la ei) sau cartofi rasi pe razatoare si apoi prajiti in mult ulei incins, sa fie subtiri si crocanti. Cred ca ar merge si niste chipsuri de cartofi.