Detalii Sufleu de Vanilie
Hei! Dupa ce am stat si m-am sucit, invartit si documentat de 100 de ori despre delicatul sufleu mi-am facut in sfarsit curaj sa ma apuc sa fac minunatia. Si ce sa credeti, mi-a iesit din prima, a crescut frumos si a fost si gustos. Asa ca m-am gandit sa impartasesc si cu voi reteta asta simpla de Sufleu de vanilie. Modalitate de preparare: Se ung vasele de ceramica cu unt si se imbraca cu zahar. Se incinge untul intr-o oala cu fundul gros. Se adauga faina si se omogenizeaza. Se da de pe foc si se adauga treptat laptele cald, subtiind compozitia din oala. Se pune din nou pe foc si se lasa sa dea in clocot. Compozitia trebuie sa se ingroase. Se da de pe foc si se adauga sarea si esenta de vanilie. Se separa ouale si se adauga cate un galbenus treptat in compozitia pentru sufleu. Se mixeaza foarte bine. Se muta compozitia intr-un bol. Separat se bat albusurile spuma si apoi se adauga zaharul. Se mixeaza pana se omogenizeaza. Albusurile batute se adauga treptat in compozitia pentru sufleu. Se omogenizeaza si este gata. Compozitia se toarna in vasele ceramice. Se coace in cuptorul incins la 200 de grade intre 12-15 minute pana cand sufleul este bine crescut si rumen deasupra. La mine a durat 13 minute. Se serveste cald, imediat dupa ce l-ati scos din cuptor, in vasele ramekin, cu zahar pudra deasupra.
Hei! Dupa ce am stat si m-am sucit, invartit si documentat de 100 de ori despre delicatul sufleu mi-am facut in sfarsit curaj sa ma apuc sa fac minunatia. Si ce sa credeti, mi-a iesit din prima, a crescut frumos si a fost si gustos. Asa ca m-am gandit sa impartasesc si cu voi reteta asta simpla de Sufleu de vanilie. Modalitate de preparare: Se ung vasele de ceramica cu unt si se imbraca cu zahar. Se incinge untul intr-o oala cu fundul gros. Se adauga faina si se omogenizeaza. Se da de pe foc si se adauga treptat laptele cald, subtiind compozitia din oala. Se pune din nou pe foc si se lasa sa dea in clocot. Compozitia trebuie sa se ingroase. Se da de pe foc si se adauga sarea si esenta de vanilie. Se separa ouale si se adauga cate un galbenus treptat in compozitia pentru sufleu. Se mixeaza foarte bine. Se muta compozitia intr-un bol. Separat se bat albusurile spuma si apoi se adauga zaharul. Se mixeaza pana se omogenizeaza. Albusurile batute se adauga treptat in compozitia pentru sufleu. Se omogenizeaza si este gata. Compozitia se toarna in vasele ceramice. Se coace in cuptorul incins la 200 de grade intre 12-15 minute pana cand sufleul este bine crescut si rumen deasupra. La mine a durat 13 minute. Se serveste cald, imediat dupa ce l-ati scos din cuptor, in vasele ramekin, cu zahar pudra deasupra.