Pentru perisoare: - Se pune lintea intr-o strecuratoare si se clateste din abundenta cu apa rece. Nu este necesar ca lintea sa stea la inmuiat inainte de gatire. Lintea rosie se inmoaie mai usor decat celelalte tipuri de linte, isi schimba culoarea in urma fierberii (devine galbena) si are un gust usor dulceag. - Se pun intr-o oala 500 ml apa la fiert (se poate folosi de asemenea supa de legume pentru a fierbe lintea). Cand apa fierbe, se adauga lintea, amestecand usor. Dupa doua - trei minute se reduce intensitatea flacarii. Se lasa lintea sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 15 minute. La finalul perioadei de fierbere se adauga sare. Optional, in apa in care fierbe lintea se pot adauga diverse condimente (turmenic, ghimbir, etc), ceapa sau usturoi, in functie de preferinte. Se strecoara lintea fiarta apoi se pune in robotul de bucatarie si se mixeaza pana devine pasta. - Pasta obtinuta din lintea fiarta se pune intr-un bol mare. - In perioada de timp in care lintea fierbe, se curata sfecla rosie si se rade pe razatoare. - Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. - Ustroiul se curata, se spala si se taie marunt. - Se adauga in bol (alaturi de pasta de linte) restul ingredientelor folosite pentru prepararea perisoarelor: sfecla rosie, ceapa, usturoi, tarate de psyllium, faina, cimbru, coriandru, boia de ardei iute, boia de ardei dulce. - Se condimenteaza amestecul cu sare si piper negru dupa preferinte. - Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena. Daca este necesar se adauga suplimentar sare si / sau piper (este preferabil sa gustati amestecul pregatit inainte de a trece la urmatorul timp de lucru pentru ca gustul acestuia sa va fie pe plac). - Se lasa compozitia sa stea acoperita timp de 5 minute inainte de a incepe modelarea perisoarelor (compozitia pregatita dobandeste consistenta optima pentru urmatorul timp de lucru). - Se modeleaza cu palmele perisoarele si se aseaza apoi in vasul steamer-ului, la distanta unele de altele (in timpul prepararii termice ele cresc putin in volum). - Perisoarele se pregatesc termic la steamer timp de aproximativ 20 minute (verificati la final sa fie optim preparate termic). Perisoarele pregatite se pastreaza acoperite. Pentru ciorba: - Morcovul, pastarnacul si telina se curata, se spala apoi se rad pe razatoare sau se taie cubulete. - Ceapa se curata, se spala apoi se taie marunt. - Frunzele de patrunjel se spala sub jet de apa rece apoi se taie marunt. - Legumele pregatite anterior se pun la fiert intr-o oala cu aproximativ 2500 ml apa. Se adauga sare si piper dupa preferinta. - Se lasa legumele sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 10 - 12 minute. - Se taie rosiile decojite apoi se adauga amestecului de legume si apa. - Se adauga pasta de rosii diluata in prealabil in aproximativ 100 ml de lichid (supa de legume), amestecand usor. - Se lasa amestecul sa fiarba timp de aproximativ 10 minute. - Se adauga uleiul de masline amestecand usor. - Se opreste focul si se adauga frunzele de patrunjel maruntite. - Dupa preferinta, ciorba se acreste cu zeama de lamaie. - Se pun in ciorba perisoarele pregatite anterior si se acopera oala cu un capac pana inainte de servire. Ciorba se serveste calda.

Pentru perisoare: - Se pune lintea intr-o strecuratoare si se clateste din abundenta cu apa rece. Nu este necesar ca lintea sa stea la inmuiat inainte de gatire. Lintea rosie se inmoaie mai usor decat celelalte tipuri de linte, isi schimba culoarea in urma fierberii (devine galbena) si are un gust usor dulceag. - Se pun intr-o oala 500 ml apa la fiert (se poate folosi de asemenea supa de legume pentru a fierbe lintea). Cand apa fierbe, se adauga lintea, amestecand usor. Dupa doua - trei minute se reduce intensitatea flacarii. Se lasa lintea sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 15 minute. La finalul perioadei de fierbere se adauga sare. Optional, in apa in care fierbe lintea se pot adauga diverse condimente (turmenic, ghimbir, etc), ceapa sau usturoi, in functie de preferinte. Se strecoara lintea fiarta apoi se pune in robotul de bucatarie si se mixeaza pana devine pasta. - Pasta obtinuta din lintea fiarta se pune intr-un bol mare. - In perioada de timp in care lintea fierbe, se curata sfecla rosie si se rade pe razatoare. - Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. - Ustroiul se curata, se spala si se taie marunt. - Se adauga in bol (alaturi de pasta de linte) restul ingredientelor folosite pentru prepararea perisoarelor: sfecla rosie, ceapa, usturoi, tarate de psyllium, faina, cimbru, coriandru, boia de ardei iute, boia de ardei dulce. - Se condimenteaza amestecul cu sare si piper negru dupa preferinte. - Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena. Daca este necesar se adauga suplimentar sare si / sau piper (este preferabil sa gustati amestecul pregatit inainte de a trece la urmatorul timp de lucru pentru ca gustul acestuia sa va fie pe plac). - Se lasa compozitia sa stea acoperita timp de 5 minute inainte de a incepe modelarea perisoarelor (compozitia pregatita dobandeste consistenta optima pentru urmatorul timp de lucru). - Se modeleaza cu palmele perisoarele si se aseaza apoi in vasul steamer-ului, la distanta unele de altele (in timpul prepararii termice ele cresc putin in volum). - Perisoarele se pregatesc termic la steamer timp de aproximativ 20 minute (verificati la final sa fie optim preparate termic). Perisoarele pregatite se pastreaza acoperite. Pentru ciorba: - Morcovul, pastarnacul si telina se curata, se spala apoi se rad pe razatoare sau se taie cubulete. - Ceapa se curata, se spala apoi se taie marunt. - Frunzele de patrunjel se spala sub jet de apa rece apoi se taie marunt. - Legumele pregatite anterior se pun la fiert intr-o oala cu aproximativ 2500 ml apa. Se adauga sare si piper dupa preferinta. - Se lasa legumele sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 10 - 12 minute. - Se taie rosiile decojite apoi se adauga amestecului de legume si apa. - Se adauga pasta de rosii diluata in prealabil in aproximativ 100 ml de lichid (supa de legume), amestecand usor. - Se lasa amestecul sa fiarba timp de aproximativ 10 minute. - Se adauga uleiul de masline amestecand usor. - Se opreste focul si se adauga frunzele de patrunjel maruntite. - Dupa preferinta, ciorba se acreste cu zeama de lamaie. - Se pun in ciorba perisoarele pregatite anterior si se acopera oala cu un capac pana inainte de servire. Ciorba se serveste calda.