Pregatiti partea exterioara a tavile de chec sau de paine: fie le tapetati cu ulei si presarati faina, fie le inveliti cu hartie de copt. Lasati in asteptare. Mixati untul cu zaharul si sarea pana obtineti o crema spumoasa. Inglobati galbenusul, apoi vinul, laptele, vanilia si mixati pana la omogenizare. Cerneti 200 g faina impreuna cu praful de copt si adaugati la compozitia de mai sus. Amestecati, iar daca aluatul o cere mai puneti cateva linguri de faina, astfel incat sa obtineti un aluat compact, nelipicios si care poate fi intins. Impartiti aluatul in 2-3 parti pentru a lucra mai usor. Intindeti o parte intr-o foaie de aluat dreptunghiulara cu o grosime de 2-3 mm. Indreptati marginile. Taiati foaia in fasii, late de cca 1 deget si lungi cat baza tavi folosite. Ungeti-le cu albus, presarati cu amestecul de nuca si zahar si presati usor nuca cat sa se fixeze in aluat. Puneti fasiile usor distantate pe fundul tavilor pregatite, iar acestea intr-o tava normala, tapetata si ea cu hartie de copt. Procedati la fel si cu restul aluatului. Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte si incep doar sa se aureasca usor pe margini. Scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca putin, apoi transferati cu grija pe un gratar (sunt foarte fragede si se rup usor) si lasati la racit. Pastrati-le in cutii cu capac. Serviti a doua zi.

Pregatiti partea exterioara a tavile de chec sau de paine: fie le tapetati cu ulei si presarati faina, fie le inveliti cu hartie de copt. Lasati in asteptare. Mixati untul cu zaharul si sarea pana obtineti o crema spumoasa. Inglobati galbenusul, apoi vinul, laptele, vanilia si mixati pana la omogenizare. Cerneti 200 g faina impreuna cu praful de copt si adaugati la compozitia de mai sus. Amestecati, iar daca aluatul o cere mai puneti cateva linguri de faina, astfel incat sa obtineti un aluat compact, nelipicios si care poate fi intins. Impartiti aluatul in 2-3 parti pentru a lucra mai usor. Intindeti o parte intr-o foaie de aluat dreptunghiulara cu o grosime de 2-3 mm. Indreptati marginile. Taiati foaia in fasii, late de cca 1 deget si lungi cat baza tavi folosite. Ungeti-le cu albus, presarati cu amestecul de nuca si zahar si presati usor nuca cat sa se fixeze in aluat. Puneti fasiile usor distantate pe fundul tavilor pregatite, iar acestea intr-o tava normala, tapetata si ea cu hartie de copt. Procedati la fel si cu restul aluatului. Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte si incep doar sa se aureasca usor pe margini. Scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca putin, apoi transferati cu grija pe un gratar (sunt foarte fragede si se rup usor) si lasati la racit. Pastrati-le in cutii cu capac. Serviti a doua zi. Fragede si delicioase. Sunt mai bune a doua zi, dar cu mult mai bune in zilele urmatoare, timp in care se fragezesc. Reteta preluata din cartea de bucate a Sandei Marin, dar modificata.