In nicio iarna nu-mi lipsesc din camara aceste delicioase sticlute cu suc de rosii folosite la diverse preparate sau servite ca atare.

Atat de simplu,incat e si pacat sa nu facem suc de rosii in casa.

Rosiile se spala si se taie in bucati mari.

Apoi eu le pun in robot si le zdrobesc,astfel merg mult mai usor prin masina de rosii.

Dupa aceea le trecem prin masina de rosii pentru a separa semintele.

Punem sucul de rosii astfel obtinut la fiert intr-o oala.

Dupa ce a fiert putin se adauga putina sare si obtional zahar daca il doriti mai dulce,sau daca rosiile nu sunt suficient de dulci.

Eu am avut rosii foarte carnoase si dulci,deci n-a fost nevoie de zahar.

Se mai adauga cateva frunze de telina si se fierbe pana scade la jumatate,sau in functie de cat de gros doriti sa fie.sucul de rosii.

Umplem sticlele cu suc de rosii,asa fierbinte,apoi se acopera cu o patura si se lasa pana cand se racesc.

Sa aveti o iarna cu camarile pline!!!!Un pahar de suc de rosii pe zi este suficient ca sa-ti asiguri necesarul de vitamina A si C