multa munca dar gustul e pe masuraFaza intai:luam struguri ii splam si ii curatam de ciorchini (asa se zice la noi). Punem o oala cu apa la fiert. Luam bobitele rezultate pe rand si le punem in apa fiarta si le lasam sa fiarba pana cand vedem ca s-au crapat si le scoatem afara cu o paleta ca sa se scurga de apa. Si repetam asa cu fiecare rand de bobite .

Dupa ce am terminat luam bobitele fierte si le punem intr-o sita pusa deasupra unui lighean si cu o lingura incepem sa apasam pe bobite pana raman doar samburi si pielita in sita si ce ramane in sita aruncam. Dupa ce am terminat si faza a doua punem compozitia ce am obtinut-o din boabele de struguri la fiert la foc mare si adaugam zaharul (zaharul il putem pune fiecare dupa gust). Cand vedem ca se ingroasa adaugam plicurile de gelatina pregatite dupa cum scrie pe plic. Dupa ce am pus gelatina mai lasam sa fiarba 2-3 clocote luam de pe foc si punem in borcane asa fierbinte, infiletam bine borcanele ca sa nu fermenteze.

Seamana la culoare cu dulceata de prune.