Detalii Varzari de post
Varza se razuieste pe razatoarae mare, se sareaza, se stoarce se pune la calit pe un pic de ulei si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se tine la calit pe foc mic pana se inmoaie varza . Personal am facut aluat din 350 gr faina . Am dizolvat drojdia intr-un pic de apa calduta in care am pus 1/4 sfert de lingurita de sare si am amestecat cu un pic de faina . Am lasat sa dospeasca si apoi am mai adaugat un pic de apa calduta treptat pana s-a incorporat bine toata faina si am obtinut un aluat nici prea moale, nici prea tare. Am framantat aluatul pana a facut besici, apoi am adaugat 1 lingura mare ulei si am continuat framantatul pana a inceput din nou sa faca aluatul besici. Am pus la dospit cca 1/2 ora . Am intins aluatul pe o planseta presarata cu faina,cu mana, am taiat patratele si am pus cate o lingura de varza calita ( la cateva am pus dulceata de prune, caci eu aseara, am pus varza deoparte ptr azi. Le-am pliat si cu o furculita am presat marginile bine. Le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei, le-am uns si pe ele cu ulei deasupra si le dam la cuptor pana se rumenesc frumos. La inceput, pana creste aluatul lasati la foc mai mare, apoi reduceti focul la minim. Se scot de la cuptor, se acopera cu un prosop si se pune deasupra o punga si se lasa asa un timp pana racesc un pic .
Varza se razuieste pe razatoarae mare, se sareaza, se stoarce se pune la calit pe un pic de ulei si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se tine la calit pe foc mic pana se inmoaie varza . Personal am facut aluat din 350 gr faina . Am dizolvat drojdia intr-un pic de apa calduta in care am pus 1/4 sfert de lingurita de sare si am amestecat cu un pic de faina . Am lasat sa dospeasca si apoi am mai adaugat un pic de apa calduta treptat pana s-a incorporat bine toata faina si am obtinut un aluat nici prea moale, nici prea tare. Am framantat aluatul pana a facut besici, apoi am adaugat 1 lingura mare ulei si am continuat framantatul pana a inceput din nou sa faca aluatul besici. Am pus la dospit cca 1/2 ora . Am intins aluatul pe o planseta presarata cu faina,cu mana, am taiat patratele si am pus cate o lingura de varza calita ( la cateva am pus dulceata de prune, caci eu aseara, am pus varza deoparte ptr azi. Le-am pliat si cu o furculita am presat marginile bine. Le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei, le-am uns si pe ele cu ulei deasupra si le dam la cuptor pana se rumenesc frumos. La inceput, pana creste aluatul lasati la foc mai mare, apoi reduceti focul la minim. Se scot de la cuptor, se acopera cu un prosop si se pune deasupra o punga si se lasa asa un timp pana racesc un pic .