Detalii Placinta cu piept de pui
O placinta excelenta, buna si la mic dejun si la picnic si la pachet. Aluat: dizolvam drojdia in 4-5 linguri de apa calduta. Cernem faina intr-un castron si punem apa calduta,oul, praful de sare, drojdia dizolvata si uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana pregatim umplutura. Umplutura: spalam pieptul de pui si il taiem in trei bucati. Incingem bine o tigaie grill si frigem bucatile de carne cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Cand se racesc le taiem cubulete. Curatam ceapa, o spalam, o taiem solzisori si o calim in cele patru linguri de ulei . Ardeiul il taiem cubulete iar patrunjelul il tocam marunt. Intr-un castron punem toate ingredientele, condimentam cu boia, sare si piper si omogenizam. Punem aluatul pe hartie de copt si il intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara (20x30 cm) Indreptam marginile cu o rola (cutit) si punem in mijloc pe lungime umplutura. Taiem marginile oblic in fasii de cca 2 cm si acoperim umplutura alternand fasiile de aluat. Transferam placinta cu hartia de copt intr-o tava si o ungem cu ou batut. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 40-45 minute, pana se rumeneste frumos. Se poate servi atat calda cat si rece.
O placinta excelenta, buna si la mic dejun si la picnic si la pachet. Aluat: dizolvam drojdia in 4-5 linguri de apa calduta. Cernem faina intr-un castron si punem apa calduta,oul, praful de sare, drojdia dizolvata si uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana pregatim umplutura. Umplutura: spalam pieptul de pui si il taiem in trei bucati. Incingem bine o tigaie grill si frigem bucatile de carne cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Cand se racesc le taiem cubulete. Curatam ceapa, o spalam, o taiem solzisori si o calim in cele patru linguri de ulei . Ardeiul il taiem cubulete iar patrunjelul il tocam marunt. Intr-un castron punem toate ingredientele, condimentam cu boia, sare si piper si omogenizam. Punem aluatul pe hartie de copt si il intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara (20x30 cm) Indreptam marginile cu o rola (cutit) si punem in mijloc pe lungime umplutura. Taiem marginile oblic in fasii de cca 2 cm si acoperim umplutura alternand fasiile de aluat. Transferam placinta cu hartia de copt intr-o tava si o ungem cu ou batut. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 40-45 minute, pana se rumeneste frumos. Se poate servi atat calda cat si rece.
Etichete:
oua,
ceapa,
verdeata,
pui,
carne,
ardei,
faina,
ulei,
branza,
zahar,
placinte