deci...eu am facut-o dintr-o intamplare...ca nu m-as fi gandit veci sa mananc asa ceva...sotul imi zice: eu nu vreau, ce-s eu, cal????hahahaha!!!!...prima data am folosit ovaz la o supica, in loc de orez mi-.a placut mult mult de tot. apoi am zis ca tre sa fie la fel de bun si preparat ca un pilaf...deci...asta e: f simplu dar f gustos. parerea mea. problema e ca nu mai gasesc ovaz simplu, cel pe care-l aveam mi l-a dat cineva...deci eu am facut papita asta in 15 min....buna si sanatoasa.ovazul se trece sub un jet de apa rece, se scurge.intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline si se caleste ceapa pana devine sticloasa, dar sa nu se prajeasca tare. se pune ovazul scurs si se amesteca doua-trei minute, sa se omogenizeze bine cu ceapa. se sareaza, pipereaza, se pune un praf de curry si se incepe apoi sa se puna supa de carne, sau apa, cate u polonic o data, si se las pana la absorbtia completa a lichidului, apoi iar se pune cate un polonic, exact ca la risotto....pana e fiert ovazul, asta in fc d epreferinte, se paote fierbe al dente sau pana e moale d etot...dupa preferinte. mie una imi plac cerealele fierte bine. cand e gata fiert se lasa mai mult lichid, si se pune parmezanul, se amesteca bine si se opreste focul. parmezanul va lega f bine compozitita si de aceea sa fie mai mult lichid, sa nu devina prea vascos. se serveste presarat cu patrunjel tocatse poate acompania si cu garnitura de carne,...eu am servit si simplu, si cu carnita de curcan...de aia aveam la momentul respectiv.pofta buna!mancarea se poate face cu orice fel de cereale