Punem oul intr-un castron, adaugam uleiul,sarea si il batem cu furculita. Incepem sa adaugam faina si sa framantam. Ne va iesi un aluat elastic si potrivit de tare . Nu punem toata faina de la inceput. In functie de marimea oului folosit s-ar putea mari sau micsora cantitatea de faina. Lasam aluatul 15-20 de minute la odihnit acoperit cu un prosop de bucatarie, dupa care il intindem cu sucitorul pe plansa de lucru infainata. Intindem o foaie cat mai subtire(transparenta),apoi o lasam la uscat (intarit) pe un prosop de bucatarie cca 20 minute. Rulam foaia,o taiem in doua si taiem cu cutitul fasii subtiri.

Punem oul intr-un castron, adaugam uleiul,sarea si il batem cu furculita. Incepem sa adaugam faina si sa framantam. Ne va iesi un aluat elastic si potrivit de tare . Nu punem toata faina de la inceput. In functie de marimea oului folosit s-ar putea mari sau micsora cantitatea de faina. Lasam aluatul 15-20 de minute la odihnit acoperit cu un prosop de bucatarie, dupa care il intindem cu sucitorul pe plansa de lucru infainata. Intindem o foaie cat mai subtire(transparenta),apoi o lasam la uscat (intarit) pe un prosop de bucatarie cca 20 minute. Rulam foaia,o taiem in doua si taiem cu cutitul fasii subtiri. Nici o pasta nu se compara la gust cu taiteii proaspeti, pregatiti in casa. Nu vom lasa prea mult foaia sa se usuce,pentru ca se va sfarma la taiere. Daca vrem sa folosim taiteii mai tarziu ii punem la uscat .