Curatam fasolea, o spalam foarte bine si o punem intr-un vas incapator. Turnam apa atat cat sa o cuprinda si o lasam peste noapte sa se hidrateze. a doua zi o scurgem de apa (daca mai este cazul), o clatim si o punem la fiert intr-o cratita/oala mare. Daca se opteaza pentru schimbarea apei, recomand ca apa nou adaugata sa fie fierbinte. Rasolul se taie in bucati si se pune in cratita/oala, la un loc cu fasolea. (Am procedat astfel cam la jumatate din timpul ramas). Separat, tocam legumele si pregatim prajeala, adaugand-o ulterior peste fasole (Calim ceapa pana ce devine translucida, apoi adaugam ardeii si morcovul tocati marunt. Prajim legumele atat cat sa fie bine patrunse, adaugam bulionul si omogenizam. Pastram pe foc potrivit 5-10 minute, amestecand ocazional, pentru a evita arderea). saram dupa gust si continuam fierberea pentru 15-20 de minute aproximativ. Dupa ce oprim focul, presaram verdeturile tocate. Pofta buna!Curatam fasolea, o spalam foarte bine si o punem intr-un vas incapator. Turnam apa atat cat sa o cuprinda si o lasam peste noapte sa se hidrateze. a doua zi o scurgem de apa (daca mai este cazul), o clatim si o punem la fiert intr-o cratita/oala mare. Daca se opteaza pentru schimbarea apei, recomand ca apa nou adaugata sa fie fierbinte. Rasolul se taie in bucati si se pune in cratita/oala, la un loc cu fasolea. (Am procedat astfel cam la jumatate din timpul ramas). Separat, tocam legumele si pregatim prajeala, adaugand-o ulterior peste fasole (Calim ceapa pana ce devine translucida, apoi adaugam ardeii si morcovul tocati marunt. Prajim legumele atat cat sa fie bine patrunse, adaugam bulionul si omogenizam. Pastram pe foc potrivit 5-10 minute, amestecand ocazional, pentru a evita arderea). saram dupa gust si continuam fierberea pentru 15-20 de minute aproximativ. Dupa ce oprim focul, presaram verdeturile tocate. Pofta buna!