Detalii Gomboti cu prune
Se curata cartofi,se taie cubulete si se pun la fiert cu apa si sare ca pentru piure. Separat se spala prunele si scot samburii,iar apoi se pun intr-un castron cu 4 linguri de zahar pentru a se elimina din zeama si a li se intensifica gustul. Cand cartofii sunt gata,se scurg de apa si se mixeaza cu un blender.
Se adauga apoi ouale,uleiul,un varf de cutit de sare,esenta si faina.
Se framanta bine aluatul si apoi se lasa la odihnit 5 minute. Cat timp se odihneste aluatul,intr-o cratita se topeste untul si se adauga apoi pesmetul.
Cand incepe sa se rumeneasca se adauga zaharul se omogenizeaza compozitia si se opreste focul. Din aluatul framantat se fac bile ca se pune in mijloc jumatati de pruna.
Eu nu am pus pruna intreaga,deoarece ieseau niste gamboti foarte mari.
Cu ajutorul unei palete se pun usor intr-un vas cu apa ce deja a inceput sa fiarba. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand se ridica deasupra.
Se scot cu grija cate una si se tavalesc prin amestecul de pesmet cu zahar. Se servesc atat calde cat si reci .....daca mai ajung sa se raceasca.
Se curata cartofi,se taie cubulete si se pun la fiert cu apa si sare ca pentru piure. Separat se spala prunele si scot samburii,iar apoi se pun intr-un castron cu 4 linguri de zahar pentru a se elimina din zeama si a li se intensifica gustul. Cand cartofii sunt gata,se scurg de apa si se mixeaza cu un blender.
Se adauga apoi ouale,uleiul,un varf de cutit de sare,esenta si faina.
Se framanta bine aluatul si apoi se lasa la odihnit 5 minute. Cat timp se odihneste aluatul,intr-o cratita se topeste untul si se adauga apoi pesmetul.
Cand incepe sa se rumeneasca se adauga zaharul se omogenizeaza compozitia si se opreste focul. Din aluatul framantat se fac bile ca se pune in mijloc jumatati de pruna.
Eu nu am pus pruna intreaga,deoarece ieseau niste gamboti foarte mari.
Cu ajutorul unei palete se pun usor intr-un vas cu apa ce deja a inceput sa fiarba. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand se ridica deasupra.
Se scot cu grija cate una si se tavalesc prin amestecul de pesmet cu zahar. Se servesc atat calde cat si reci .....daca mai ajung sa se raceasca.