Detalii Intinsoare bistriteana
Intinsoarea aceasta,o reteta veche din Ardeal, este de fapt o tocanita cu brinza si cu alte bunatati din porc, care se serveste cu mamaliguta. Este bine de stiut ca in Romania, mai exista locuri in care mancarea bio e mancarea de zi cu zi. Un astfel de loc este localitatea Feldru, din judetul Bistrita Nasaud, de unde este si aceasta minune gastronomica,atestata ca produs traditional. Intr-un vas de tuci, topim untura, taiem ceapa cubulete si o inabusim in untura. Taiem cubulete mici pulpa de porc si costita, iar cirnaciorii ii taiem rondele si ii punem peste ceapa. Lasam la calit pentru doua minute, dupa care se adaugam usturoiul presat, o cana de apa si lasam la fiert, pina cand pulpa si costitele de porc sunt fierte. Intre timp, fierbem mamaliguta. Carnatul afumat va emana o aroma minunata, ce se va impregna in carne. Dupa ce a scazut apa,punem casul de oaie farimitat,amestecam, adaugam patrunjelul verde tocat si putem servi, alaturi de mamaliguta. Servim intinsoarea cu muraturi asortate. Pofta mare sa aveti !Intinsoarea aceasta,o reteta veche din Ardeal, este de fapt o tocanita cu brinza si cu alte bunatati din porc, care se serveste cu mamaliguta. Este bine de stiut ca in Romania, mai exista locuri in care mancarea bio e mancarea de zi cu zi. Un astfel de loc este localitatea Feldru, din judetul Bistrita Nasaud, de unde este si aceasta minune gastronomica,atestata ca produs traditional. Intr-un vas de tuci, topim untura, taiem ceapa cubulete si o inabusim in untura. Taiem cubulete mici pulpa de porc si costita, iar cirnaciorii ii taiem rondele si ii punem peste ceapa. Lasam la calit pentru doua minute, dupa care se adaugam usturoiul presat, o cana de apa si lasam la fiert, pina cand pulpa si costitele de porc sunt fierte. Intre timp, fierbem mamaliguta. Carnatul afumat va emana o aroma minunata, ce se va impregna in carne. Dupa ce a scazut apa,punem casul de oaie farimitat,amestecam, adaugam patrunjelul verde tocat si putem servi, alaturi de mamaliguta. Servim intinsoarea cu muraturi asortate. Pofta mare sa aveti !Aceasta reteta este pentru : Concursul GATESTE ROMANESTE