Detalii Pulpa de Mistret la Cuptor
Carnea se spala si se sterge. Intr-un vas amestecam 3 linguri mustar cu 2 linguri miere si 2 linguri hrean cu maioneza ( puteti folosi si hrean cu smantana sau frisca). Cu aceasta compozitie ungem o folie de aluminiu pe care o asezam intr-un vas si punem peste bucata de pulpa sarata. Se unge bine si deasupra carnea cu amesteculsi se presara cu piper macinat. Usturoiul se taie felii, ceapa la fel iar morcovii se tau rondele. Se pune o parte din legume sub carne, cealalta se presara peste. restul de amestec cu care am uns carnea se toarna deasupra. Se impacheteaza bine in folia de aluminiu si se lasa la rece 12 ore. A doua zi deschidem folia, turnam peste carne cei 50 ml tuica (poate sa fie un coniac, sau o vodka fina ) si acoperim din nou carnea cu folie si il dam la cuptor. Dupa aroximativ o ora de copt se scoate si se pun cateva bucatele ( cca 50 gr rama) de rama deasupra carnii, si se da din nou la cuptor. Se mai lasa aproximativ 30 minute sa se prajeasca neacoperit pana se rumeneste deasupra. ( daca doriti sa fie un pic mai acrisor se poate adauga 100 ml vin sec alb). Se serveste cu pireu de cartofi si cu pasta de usturoi copt al Ioanei merge excelent.
Carnea se spala si se sterge. Intr-un vas amestecam 3 linguri mustar cu 2 linguri miere si 2 linguri hrean cu maioneza ( puteti folosi si hrean cu smantana sau frisca). Cu aceasta compozitie ungem o folie de aluminiu pe care o asezam intr-un vas si punem peste bucata de pulpa sarata. Se unge bine si deasupra carnea cu amesteculsi se presara cu piper macinat. Usturoiul se taie felii, ceapa la fel iar morcovii se tau rondele. Se pune o parte din legume sub carne, cealalta se presara peste. restul de amestec cu care am uns carnea se toarna deasupra. Se impacheteaza bine in folia de aluminiu si se lasa la rece 12 ore. A doua zi deschidem folia, turnam peste carne cei 50 ml tuica (poate sa fie un coniac, sau o vodka fina ) si acoperim din nou carnea cu folie si il dam la cuptor. Dupa aroximativ o ora de copt se scoate si se pun cateva bucatele ( cca 50 gr rama) de rama deasupra carnii, si se da din nou la cuptor. Se mai lasa aproximativ 30 minute sa se prajeasca neacoperit pana se rumeneste deasupra. ( daca doriti sa fie un pic mai acrisor se poate adauga 100 ml vin sec alb). Se serveste cu pireu de cartofi si cu pasta de usturoi copt al Ioanei merge excelent.