Detalii Tort de Anul Nou
Un Nou An fericit sa aveti, sanatate si implinirea tuturor dorintelor! La multi ani!! Blat: Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul, esenta de rom si la urma compozitia de cacao. Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula si la urma incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Turnam compozitia intr-o forma rotunda(eu am folosit o cratita) cu diametrul de 20 cm si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25 min. Facem testul cu scobitoarea Mousse de ciocolata alba. Punem gelatina la hidratat in cele 4 linguri de apa rece pentru 10 minute.
Ciocolata o rupem bucatele si o amestecam cu 100 ml frisca lichida, o punem pe foc si o lasam doar cat sa se topeasca, amestecand continuu.
Topim gelatina hidratata la foc mic cateva secunde fara sa fiarba, apoi o adaugam in ciocolata si amestecam bine O lasam sa se raceasca apoi o amestecam cu restul de frisca batuta. Mouss-ul de ciocolata neagra se prepara la fel ca cel de ciocolata alba. Banda de ciocolata (o vom pregati dupa ce vom rasturna tortul pe platou): Rupem ciocolata bucatele si o topim impreuna cu untul si frisca pe baie de aburi. Cand se raceste o turnam pe fasia de plastic taiata la dimensiunea tortului .
O lasam sa se intareasca putin,apoi o infasuram in jurul tortului. Asamblare: Imbracam o forma de tort cu diametrul de 18 cm cu o punga de plastic ( folie alimentara),turnam primul strat de mousse cu ciocolata alba . Nivelam bine si dam forma zece minute la congelator, timp in care preparam mousse-ul de ciocolata neagra. Scoatem forma din congelator si turnam mousse-ul de ciocolata neagra, nivelam bine si asezam blatul racit, apasam bine si-l insiropam cu cateva linguri de cafea indulcita. Dam forma la frigider pentru cel putin 3 ore, dupa care rasturnam tortul pe un platou apoi il infasuram cu banda de ciocolata .
Dam din nou tortul la frigider cel putin 30 de minute dupa care scoatem usor banda de plastic si ornam tortul dupa preferinta.
Un Nou An fericit sa aveti, sanatate si implinirea tuturor dorintelor! La multi ani!! Blat: Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul, esenta de rom si la urma compozitia de cacao. Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula si la urma incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Turnam compozitia intr-o forma rotunda(eu am folosit o cratita) cu diametrul de 20 cm si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25 min. Facem testul cu scobitoarea Mousse de ciocolata alba. Punem gelatina la hidratat in cele 4 linguri de apa rece pentru 10 minute.
Ciocolata o rupem bucatele si o amestecam cu 100 ml frisca lichida, o punem pe foc si o lasam doar cat sa se topeasca, amestecand continuu.
Topim gelatina hidratata la foc mic cateva secunde fara sa fiarba, apoi o adaugam in ciocolata si amestecam bine O lasam sa se raceasca apoi o amestecam cu restul de frisca batuta. Mouss-ul de ciocolata neagra se prepara la fel ca cel de ciocolata alba. Banda de ciocolata (o vom pregati dupa ce vom rasturna tortul pe platou): Rupem ciocolata bucatele si o topim impreuna cu untul si frisca pe baie de aburi. Cand se raceste o turnam pe fasia de plastic taiata la dimensiunea tortului .
O lasam sa se intareasca putin,apoi o infasuram in jurul tortului. Asamblare: Imbracam o forma de tort cu diametrul de 18 cm cu o punga de plastic ( folie alimentara),turnam primul strat de mousse cu ciocolata alba . Nivelam bine si dam forma zece minute la congelator, timp in care preparam mousse-ul de ciocolata neagra. Scoatem forma din congelator si turnam mousse-ul de ciocolata neagra, nivelam bine si asezam blatul racit, apasam bine si-l insiropam cu cateva linguri de cafea indulcita. Dam forma la frigider pentru cel putin 3 ore, dupa care rasturnam tortul pe un platou apoi il infasuram cu banda de ciocolata .
Dam din nou tortul la frigider cel putin 30 de minute dupa care scoatem usor banda de plastic si ornam tortul dupa preferinta.