Aluat Dizolvati drojdia in 125 ml apa calduta, apoi lasati-o 10 min intr-un loc cald, doar pana face la suprafata putina spuma. Cerneti 200 g faina intr-un bol si faceti o gropita in mijloc.. Turnati drojdia. Aduceti faina de pe margini in lichid, apoi framantati putin pana aveti un aluat omogen (sa rezulte un aluat mediu ca textura- nici foarte ferm, dar nici moale). Acoperiti bolul si lasati aluatul sa creasca 1 ora, intr-un loc cald. Adaugati restul de faina cernuta (300 g) peste aluatul crescut si apa calduta (125 ml) in care ati dizolvat zaharul si sarea. Framantati pana aveti un aluat omogen. Continuati apoi sa framantati aluatul, ungandu-va constant mainile cu uleiul caldut. Faceti asta pana ati terminat tot uleiul. Continuati sa framantati pana aluatul este foarte elastic si nu se mai simte uleios. * Puteti framanta si o tura in masina de paine sau 5 min in robot. Acoperiti aluatul si lasati-l la crescut in loc cald, ferit de curenti, inca 1 ora (pana isi dubleaza volumul). Rasturnati aluatul pe masa de lucru usor infainata. Taiati aluatul in 10 bucati egale (cca 80 g / bucata). Intindeti fiecare bucata sub forma de dreptunghi de aprox 20 x 10 cm. Trageti usor de colturi sa fie cat mai dreptunghiulara foaia. Rulati foaia pe lungime. Asezati rulourile in tava tapetata cu hartie de copt. * In tava, grupati cate doua batoane unele langa altele, dar fara a le inghesui si neaparat lasati cam 2 cm distanta intre fiecare grup de batoane, ca sa aiba loc sa creasca. * Batoanele formate vor parea mici si subtiri, dar ele vor creste mult in urmatorii pasi si vor deveni nemaipomenit de pufoase. Introduceti tava intr-o punga de plastic si lasati batoanele sa creasca in loc cald, timp de 30-40 min sau pana isi dubleaza volumul. Decor Intre timp, dizolvati faina in apa si formati amestecul pentru decor. Ungeti batoanele cu acesta pasta. Presarati mac pe fiecare baton. Dati tava la cuptorul preancalzit la 240 grade si scadeti imediat temperatura la 200 grade. Coaceti batoanele timp de 20-25 min sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite. Sirop Dizolvati zaharul in apa calda pentru sirop. Ungeti batoanele fierbinti cu sirop, imediat ce ati scos tava din cuptor, apoi lasati-le sa se raceasca complet (batoanele se vor desface usor unele de altele). Pastrati-le acoperite cu folie. a doua zi raman la fel de super pufoase.

Aluat Dizolvati drojdia in 125 ml apa calduta, apoi lasati-o 10 min intr-un loc cald, doar pana face la suprafata putina spuma. Cerneti 200 g faina intr-un bol si faceti o gropita in mijloc.. Turnati drojdia. Aduceti faina de pe margini in lichid, apoi framantati putin pana aveti un aluat omogen (sa rezulte un aluat mediu ca textura- nici foarte ferm, dar nici moale). Acoperiti bolul si lasati aluatul sa creasca 1 ora, intr-un loc cald. Adaugati restul de faina cernuta (300 g) peste aluatul crescut si apa calduta (125 ml) in care ati dizolvat zaharul si sarea. Framantati pana aveti un aluat omogen. Continuati apoi sa framantati aluatul, ungandu-va constant mainile cu uleiul caldut. Faceti asta pana ati terminat tot uleiul. Continuati sa framantati pana aluatul este foarte elastic si nu se mai simte uleios. * Puteti framanta si o tura in masina de paine sau 5 min in robot. Acoperiti aluatul si lasati-l la crescut in loc cald, ferit de curenti, inca 1 ora (pana isi dubleaza volumul). Rasturnati aluatul pe masa de lucru usor infainata. Taiati aluatul in 10 bucati egale (cca 80 g / bucata). Intindeti fiecare bucata sub forma de dreptunghi de aprox 20 x 10 cm. Trageti usor de colturi sa fie cat mai dreptunghiulara foaia. Rulati foaia pe lungime. Asezati rulourile in tava tapetata cu hartie de copt. * In tava, grupati cate doua batoane unele langa altele, dar fara a le inghesui si neaparat lasati cam 2 cm distanta intre fiecare grup de batoane, ca sa aiba loc sa creasca. * Batoanele formate vor parea mici si subtiri, dar ele vor creste mult in urmatorii pasi si vor deveni nemaipomenit de pufoase. Introduceti tava intr-o punga de plastic si lasati batoanele sa creasca in loc cald, timp de 30-40 min sau pana isi dubleaza volumul. Decor Intre timp, dizolvati faina in apa si formati amestecul pentru decor. Ungeti batoanele cu acesta pasta. Presarati mac pe fiecare baton. Dati tava la cuptorul preancalzit la 240 grade si scadeti imediat temperatura la 200 grade. Coaceti batoanele timp de 20-25 min sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite. Sirop Dizolvati zaharul in apa calda pentru sirop. Ungeti batoanele fierbinti cu sirop, imediat ce ati scos tava din cuptor, apoi lasati-le sa se raceasca complet (batoanele se vor desface usor unele de altele). Pastrati-le acoperite cu folie. a doua zi raman la fel de super pufoase.