Detalii Prajitura cu ganache de ciocolata, mascarpone, zmeura si visine
Incepem cu ganache-ul de ciocolata: Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele mici. Le transferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana ciocolata este topita. Dam la frigider pentru 3-4 ore pana se intareste sau chiar peste noapte. Dupa ce s-a intarit, o scoatem din frigider, o mixam pana obtinem o crema spumoasa. Blatul: Batem spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam uleiul si laptele. Incorporam faina cernuta, praful de copt si esenta. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de galbenusuri cu o paleta. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute. Cand este gata, il scoatem, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua bucati egale pe latime. Crema mascarpone: Punem mascarponele intr-un vas cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si mixam pana obtinem o crema. Jeleul de fructe: Visinele le spalam, le scoatem samburii, zmeura o spalam usor. Intr-o craticioara punem zmeura, visinele si zaharul. Le trasferam pe foc, focul il dam sa fie potrivit, amestecam. Cand zaharul s-a topit complet, desfacem amidonul cu 3-4 linguri de apa rece, il turnam peste fructe. Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca, luam de pe foc. Impartim jeleul, in mod egal, pe cele doua foi de blat, il nivelam cu o lingura. Lasam sa se raceasca. Intr-o tava asezam prima foaie cu jeleul in sus, punem crema de ciocolata si o nivelam. Asezam a doua foaie peste, tot cu jeleul in sus, apoi punem crema mascarpone si o intindem usor cu o paleta. Dam la frigider pentru 2-3 ore, apoi o portionam si o decoram cu visine. Pofta buna!Incepem cu ganache-ul de ciocolata: Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele mici. Le transferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana ciocolata este topita. Dam la frigider pentru 3-4 ore pana se intareste sau chiar peste noapte. Dupa ce s-a intarit, o scoatem din frigider, o mixam pana obtinem o crema spumoasa. Blatul: Batem spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam uleiul si laptele. Incorporam faina cernuta, praful de copt si esenta. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de galbenusuri cu o paleta. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute. Cand este gata, il scoatem, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua bucati egale pe latime. Crema mascarpone: Punem mascarponele intr-un vas cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si mixam pana obtinem o crema. Jeleul de fructe: Visinele le spalam, le scoatem samburii, zmeura o spalam usor. Intr-o craticioara punem zmeura, visinele si zaharul. Le trasferam pe foc, focul il dam sa fie potrivit, amestecam. Cand zaharul s-a topit complet, desfacem amidonul cu 3-4 linguri de apa rece, il turnam peste fructe. Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca, luam de pe foc. Impartim jeleul, in mod egal, pe cele doua foi de blat, il nivelam cu o lingura. Lasam sa se raceasca. Intr-o tava asezam prima foaie cu jeleul in sus, punem crema de ciocolata si o nivelam. Asezam a doua foaie peste, tot cu jeleul in sus, apoi punem crema mascarpone si o intindem usor cu o paleta. Dam la frigider pentru 2-3 ore, apoi o portionam si o decoram cu visine. Pofta buna!