Detalii Tarta cu ton si mozzarella
Aluatul: Intr-un bol punem untul rece si il amestecam cu oul si sarea. Incorporam faina treptat, amestecam bine si vom obtine o bila de aluat omogen. Il punem in folie de bucatarie si il dam la frigider cat pregatim restul ingredientelor. Umplutura: Tonul il scurgem de ulei, il punem intr-un bol si il faramitam usor cu mana. Tocam patrunjelul verde, il amestecam cu tonul, presaram sare si piper. Scoatem aluatul din frigider, il punem intr-o forma de tarta pe care o tapetam inainte cu hartie de copt. Intindem aluatul spre margini cu ajutorul degetelor, facand si o mica bordura pe margini. Il intepam cu furculita, turnam umplutura de ton si o nivelam. Feliem mozzarella si asezam deasupra, iar peste punem feliute de masline. Presaram ierburi de provence peste tarta. O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra. Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin la racorit si servim. Este de preferat sa o mancati calda! Pofta buna!Aluatul: Intr-un bol punem untul rece si il amestecam cu oul si sarea. Incorporam faina treptat, amestecam bine si vom obtine o bila de aluat omogen. Il punem in folie de bucatarie si il dam la frigider cat pregatim restul ingredientelor. Umplutura: Tonul il scurgem de ulei, il punem intr-un bol si il faramitam usor cu mana. Tocam patrunjelul verde, il amestecam cu tonul, presaram sare si piper. Scoatem aluatul din frigider, il punem intr-o forma de tarta pe care o tapetam inainte cu hartie de copt. Intindem aluatul spre margini cu ajutorul degetelor, facand si o mica bordura pe margini. Il intepam cu furculita, turnam umplutura de ton si o nivelam. Feliem mozzarella si asezam deasupra, iar peste punem feliute de masline. Presaram ierburi de provence peste tarta. O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra. Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin la racorit si servim. Este de preferat sa o mancati calda! Pofta buna!