Aluatul: Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Turnam apa treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca 40-50 de minute la loc ferit de curent. Umplutura: Maslinele le facem rondele subtiri. Cascavalul il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in doua. Intindem o prima foaie potrivit de grosa, o asezam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Punem maslinele, cascavalul ras si parmezanul. Intindem a doua foaie, o asezam deasupra. O mai lasam 10-15 minute sa creasca, o ungem cu uleiul de masline si presarm susan, mac si seminte de dovleac. Bagam painea in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste deasupra. O scoatem cand este gata si servim. Daca nu o serviti imediat, o acoperiti cu un prosop gros, pentru a se mentine moale.

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Turnam apa treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca 40-50 de minute la loc ferit de curent. Umplutura: Maslinele le facem rondele subtiri. Cascavalul il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in doua. Intindem o prima foaie potrivit de grosa, o asezam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Punem maslinele, cascavalul ras si parmezanul. Intindem a doua foaie, o asezam deasupra. O mai lasam 10-15 minute sa creasca, o ungem cu uleiul de masline si presarm susan, mac si seminte de dovleac. Bagam painea in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste deasupra. O scoatem cand este gata si servim. Daca nu o serviti imediat, o acoperiti cu un prosop gros, pentru a se mentine moale.