Detalii Rulada de piept de pui cu brocoli
Am primit pe mail invitatia Cristinei Fulea de a participa la o noua provocare marca Divahair. De data aceasta provocarea a fost sa pregatesc o reteta sanatoasa, pentru mamicile in devenire, mai explicit pentru toate femeile insarcinate. Stim ca atunci cand esti insarcinata si urmeaza a aduce pe lume o noua fiinta, trebuie sa ai si mai mare grija de felul cum te ingrijesti, de ceea ce mananci, de tine si de sanatatea ta in general. Astfel ca pentru mine a fost o adevarata provocare sa gatesc ceva simplu, care sa se poata face rapid, cu ingrediente la indemana oricui si pe care sa nu cheltui o avere si mai ales care sa fie sanatoase. Inclin sa cred ca am reusit sa incropesc ceva bun, gustos, sanatos, ieftin si rapid. Am gatit ceva care va putea fi gasit la rubrica Retete carne, de pe site-ul Qbebe. Mai sper ca incercarea mea culinara sa fie pe placul multora dintre mamicile in devenire, si nu numai. Sanatatea are gust, asa ne invata dna dr. Mihaela Bilic.
Buchetele de brocoli le fierbeti in apa cu sare, doar cateva clocote, nu pana devin flescaite. Apoi le zdrobiti cat sa devina o pasta nu foarte fina. Amestecati cu usturoiul pisat si asezonati cu putina sare. Pieptul de pui il taiati in doua. Fiecare jumatate din pieptul de pui se strapunge cu un cutit direct in mijloc, perforandu-l pe lung, obtinand un buzunaras. Umpleti buzunarasul cu pasta de brocoli. Incingeti gratarul si puneti apoi fiecare bucata de piept de pui umpluta. Frigeti-le pe fiecare parte cam 8-10 minute. Serviti-le calde alaturi de ardei gras si morcov fiert in aburi. Pofta mare.