Dupa Paste raman o multime de oua fierte si nu prea stim ce sa facem cu ele.

Dar aceasta reteta se poate folosi si cu alte ocazii, pentru ca intradevar este o retetaSe decojesc cartofii, se taie si se fierb in apa cu sare timp de cca. 20min. Ouale se fierb tari 10 min. Se trec prin apa rece si se decojesc. Se curata prazul si se taie rondele. Se incinge 1 lingura de unt, se introduce inauntru prazul si se caleste 5-7 min. Se topeste 1 lingura de unt si se caleste inauntru faina.

Se inglobeaza treptat supa si se lasa sa fiarba 5 min. Se inglobeaza smantana si mustar, sare, piper si zahar(putin). Fiecare ou se infasoara intr-o felie de bacon. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste inauntru ouale. Se scot ouale prajite din tigaie si se aseaza pe un platou adanc, impreuna cu sosul si cu prazul. Se scurg cartofii, se lasa sa se racoreasca putin si se presara deasupra patrunjel. Se servesc alaturi de oua, in sosul de mustar.