Detalii Savarina din Pesmet
se ung formele cu unt ( era ca o crema ) am folosit pensula ca sa ung mai bine si se tapeteaza cu faina se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si romul... apoi incet se adauga si galbenusurile si la urma pesmetul cu faina... nu se amesteca de prea multe ori ( 9-10 ori prin rasturnare ) am umplut formele pe care le-am pus pe o tava si le-am pus la cuptorul gata incalzit la putin mai mult decit mediu ... dupa 20 minute timp in care nu tb sa deschidem usa la cuptor scoatem formele si le asezam cu gura in jos. eu am pus o hirtie de copt pe un fund de lemn si pe ea am rasturnat formele. Nu se scot savarinele din forma, le lasam asa cu fundul in sus si le acoperim cu un servet. . eu am pus o fata de masa pe ele pina s-au racit. . . Scoatem savarinele din forma, le taiem la circa 1/3 un capac. facem siropul si cind incepe sa clocoteasa stingem flacara si lasam la racit. . . adaugam romul cind e destul de rece siropul. stropim savarinele cu sirop inclusiv capacelele si le punem la frigider sa se raceasca. zice in carte pt 2-3 ore. eu am lasat mult mai putin ... in timpul asta batem frisca pe fiecare savarina scoasa din frigider ungem un strat de gem ca sa nu se inmoaie in contact cu frisca ... punem un strat de frisca apoi capacul si pe capac alt strat de friscase ung formele cu unt ( era ca o crema ) am folosit pensula ca sa ung mai bine si se tapeteaza cu faina se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si romul... apoi incet se adauga si galbenusurile si la urma pesmetul cu faina... nu se amesteca de prea multe ori ( 9-10 ori prin rasturnare ) am umplut formele pe care le-am pus pe o tava si le-am pus la cuptorul gata incalzit la putin mai mult decit mediu ... dupa 20 minute timp in care nu tb sa deschidem usa la cuptor scoatem formele si le asezam cu gura in jos. eu am pus o hirtie de copt pe un fund de lemn si pe ea am rasturnat formele. Nu se scot savarinele din forma, le lasam asa cu fundul in sus si le acoperim cu un servet. . eu am pus o fata de masa pe ele pina s-au racit. . . Scoatem savarinele din forma, le taiem la circa 1/3 un capac. facem siropul si cind incepe sa clocoteasa stingem flacara si lasam la racit. . . adaugam romul cind e destul de rece siropul. stropim savarinele cu sirop inclusiv capacelele si le punem la frigider sa se raceasca. zice in carte pt 2-3 ore. eu am lasat mult mai putin ... in timpul asta batem frisca pe fiecare savarina scoasa din frigider ungem un strat de gem ca sa nu se inmoaie in contact cu frisca ... punem un strat de frisca apoi capacul si pe capac alt strat de frisca