Aluat Puteti face aluatul, fie in masina de paine/robot ( 1), fie sa-l framantati de mana ( 2): 1/ Puneti in masina de paine/robot apa minerala, oul, sarea, apoi faina cernuta. Setati pe programul de framantat. 2/ Daca nu aveti masina de paine/robot procedati astfel: puneti faina cernuta pe masa de lucru, in mijlocul ei spargeti oul si turnati cate putin din apa minerala in care ati dizolvat sarea. Incepeti sa framantati, adaugand si restul de apa minerala pana obtineti un aluat potrivit si care sa nu se lipeasca de maini. * Daca coca este prea tare, mai adaugati apa minerala, daca este prea moale, adaugati faina. Scoateti aluatul pe masa de lucru si impartiti-l in 3 bucati egale. Impartiti cantitatea de untura tot in 3 parti. Intindeti in foaie dreptunghiulara prima bucata de aluat, cat mai subtire, pe masa usor unsa cu ulei. Ungeti toata suprafata cu 1/3 din cantitatea de untura moale si rulati-o apoi sub forma de sul, pe latura lunga. Dati deoparte. Ungeti din nou planul de lucru cu putin ulei. Intindeti cat mai subtire si a doua bucata de aluat, tot intr-o foaie dreptunghiulara, care sa aiba aceeasi lungime ca prima. Ungeti intreaga suprafata a foii cu alta parte de untura. Puneti prima rulada formata la marginea lunga a celei de a 2-a foaie intinsa si rulati-le impreuna ca pe un sul. Dati deoparte. Procedati identic cu a 3-a parte de aluat: plan de lucru uns cu ulei, intins in foaie dreptunghiulara, unsa cu restul de untura, pus sulul anterior format si rulate impreuna. Inveliti in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 1 ora. Umplutura - pt visine/cirese si afine, proaspete: Lasati la scurs si zvantat afinele spalate, precum si visinele/ciresele spalate, de la care ati indepartat coditele si samburii. Amestecati-le cu zahar, pesmet, scortisoara, vanilie. Impartiti in 4 parti egale. - pt visine/cirese si afine, congelate/din compot: Lasati la dezghetat fructele. Scurgeti bine. Aduceti la punctul de fierbere siropul si visinele/ciresele, adaugati amidonul dizolvat in 100 ml sirop rece si lasati sa fiarba, la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa. Dati deoparte si lasati la racit. Impartiti in 4 parti egale. Scoateti aluatul din frigider pe planul de lucru usor infainat si impartiti rulada in 4 parti egale. Intindeti pe rand fiecare parte intr-o foaie dreptunghiulara de aluat care sa aiba latura lunga de aceeasi marime cu lungimea tavii folosite. Puneti o parte din umplutura la marginea lunga a foii, presarati cu ciocolata ( optional) si rulati sub forma de sul. Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Procedati identic si cu restul de aluat si umplutura. Ungeti-le cu galbenus/suc de mere. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 1 ora, la 175-180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit. Scoateti pe un gratar. Pudrati cu zahar pudra/zahar pudra vanilat ( optional). Serviti strudelul feliat, cald sau rece.

Aluat Puteti face aluatul, fie in masina de paine/robot ( 1), fie sa-l framantati de mana ( 2): 1/ Puneti in masina de paine/robot apa minerala, oul, sarea, apoi faina cernuta. Setati pe programul de framantat. 2/ Daca nu aveti masina de paine/robot procedati astfel: puneti faina cernuta pe masa de lucru, in mijlocul ei spargeti oul si turnati cate putin din apa minerala in care ati dizolvat sarea. Incepeti sa framantati, adaugand si restul de apa minerala pana obtineti un aluat potrivit si care sa nu se lipeasca de maini. * Daca coca este prea tare, mai adaugati apa minerala, daca este prea moale, adaugati faina. Scoateti aluatul pe masa de lucru si impartiti-l in 3 bucati egale. Impartiti cantitatea de untura tot in 3 parti. Intindeti in foaie dreptunghiulara prima bucata de aluat, cat mai subtire, pe masa usor unsa cu ulei. Ungeti toata suprafata cu 1/3 din cantitatea de untura moale si rulati-o apoi sub forma de sul, pe latura lunga. Dati deoparte. Ungeti din nou planul de lucru cu putin ulei. Intindeti cat mai subtire si a doua bucata de aluat, tot intr-o foaie dreptunghiulara, care sa aiba aceeasi lungime ca prima. Ungeti intreaga suprafata a foii cu alta parte de untura. Puneti prima rulada formata la marginea lunga a celei de a 2-a foaie intinsa si rulati-le impreuna ca pe un sul. Dati deoparte. Procedati identic cu a 3-a parte de aluat: plan de lucru uns cu ulei, intins in foaie dreptunghiulara, unsa cu restul de untura, pus sulul anterior format si rulate impreuna. Inveliti in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 1 ora. Umplutura - pt visine/cirese si afine, proaspete: Lasati la scurs si zvantat afinele spalate, precum si visinele/ciresele spalate, de la care ati indepartat coditele si samburii. Amestecati-le cu zahar, pesmet, scortisoara, vanilie. Impartiti in 4 parti egale. - pt visine/cirese si afine, congelate/din compot: Lasati la dezghetat fructele. Scurgeti bine. Aduceti la punctul de fierbere siropul si visinele/ciresele, adaugati amidonul dizolvat in 100 ml sirop rece si lasati sa fiarba, la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa. Dati deoparte si lasati la racit. Impartiti in 4 parti egale. Scoateti aluatul din frigider pe planul de lucru usor infainat si impartiti rulada in 4 parti egale. Intindeti pe rand fiecare parte intr-o foaie dreptunghiulara de aluat care sa aiba latura lunga de aceeasi marime cu lungimea tavii folosite. Puneti o parte din umplutura la marginea lunga a foii, presarati cu ciocolata ( optional) si rulati sub forma de sul. Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Procedati identic si cu restul de aluat si umplutura. Ungeti-le cu galbenus/suc de mere. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 1 ora, la 175-180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit. Scoateti pe un gratar. Pudrati cu zahar pudra/zahar pudra vanilat ( optional). Serviti strudelul feliat, cald sau rece.