Untul impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar le batem cu mixerul pana obtinem o crema, adaugam pe rand galbenusurile si vanilia, mai mixam pana incorporam bine totul. Ingredientele uscate, faina, sarea, praful de copt si scortisoara le amestecam intr-un bol cu o furculita, apoi le adaugam treptat in compozitia de unt mixand cateva secunde. Punem si vinul putin cate putin pana omogenizam bine totul. La final adaugam si ciocolata cu nuca, maruntite cu un cutit. Albusurile le batem spuma impreuna cu restul de zahar si le incorporam in compozitie cu ajutoul unei spatule, de jos in sus. Turnam compozitia rezultata intr-o tava de 24cm tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 55 minute. Lasam sa se raceasca si il taiem in 3 pentru a obtine 3 foi. Pentru crema 1: Frisca lichida o punem intr-un ibric impreuna cu coaja de portocala si o incalzim pe aragaz pana la punctul de fierbere, intre timp ciocolata o rupem bucatele si o asezam intr-un bol, iar cand frisca lichida a ajuns la punctul de fierbere rasturnam peste ciocolata (ne ajutam de o strecuratoare pentru a nu cadea si coaja de portocala), lasam cateva minute, apoi cu o spatula amestecam pana omogenizam bine totul, adaugam si untul si amestecam din nou pana il incorporam si pe acesta in crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam bine impreuna cu esenta de portocala pana cand crema devine pufoasa. Pentru crema 2: Intr-un ibric punem galbenusurile, zaharul si amidonul, amestecam cu un tel, iar peste punem sucul de portocale, coaja si untul. Punem totul pe foc si amestecam continuu pana cand crema s-a ingrosat. Rasturnam crema in alt vas trecand-o printr-o strecuratoare si o lasam sa se raceasca complet, apoi o mixam bine impreuna cu frisca batuta. Pentru sirop: Punem pe foc intr-un vas apa, zaharul si felii de la 2 portocale mai mici. Lasam sa fiarba cateva minute, apoi adaugam si esentele. Scoatem feliile de portocala pe o farfurie, iar cu siropul, insiropam bine foile. Cu feliile de portocale ornam deasupra tortul (optional) Pentru ansamblare: Punem cremele in 2 posuri separate. Primul blat il insiropam bine, punem cremele in cercuri, prima data crema cu ciocolata, apoi crema de portocala si tot asa..., asezam a doua foaie, o insiropam si pe aceasta, punem cremele la fel, asezam si ultima foaie pe care o insiropam foarte putin, apoi o imbracam cu restul de crema de ciocolata. Cu crema de portocala ramasa am facut niste trandafiri pe margini, iar deasupra asezam feliile de portocala din sirop, am facut niste frunzulite de ciocolata si am asezat niste bucati de miez de nuca! Un deliciu cu multa ciocolata!Untul impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar le batem cu mixerul pana obtinem o crema, adaugam pe rand galbenusurile si vanilia, mai mixam pana incorporam bine totul. Ingredientele uscate, faina, sarea, praful de copt si scortisoara le amestecam intr-un bol cu o furculita, apoi le adaugam treptat in compozitia de unt mixand cateva secunde. Punem si vinul putin cate putin pana omogenizam bine totul. La final adaugam si ciocolata cu nuca, maruntite cu un cutit. Albusurile le batem spuma impreuna cu restul de zahar si le incorporam in compozitie cu ajutoul unei spatule, de jos in sus. Turnam compozitia rezultata intr-o tava de 24cm tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 55 minute. Lasam sa se raceasca si il taiem in 3 pentru a obtine 3 foi. Pentru crema 1: Frisca lichida o punem intr-un ibric impreuna cu coaja de portocala si o incalzim pe aragaz pana la punctul de fierbere, intre timp ciocolata o rupem bucatele si o asezam intr-un bol, iar cand frisca lichida a ajuns la punctul de fierbere rasturnam peste ciocolata (ne ajutam de o strecuratoare pentru a nu cadea si coaja de portocala), lasam cateva minute, apoi cu o spatula amestecam pana omogenizam bine totul, adaugam si untul si amestecam din nou pana il incorporam si pe acesta in crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam bine impreuna cu esenta de portocala pana cand crema devine pufoasa. Pentru crema 2: Intr-un ibric punem galbenusurile, zaharul si amidonul, amestecam cu un tel, iar peste punem sucul de portocale, coaja si untul. Punem totul pe foc si amestecam continuu pana cand crema s-a ingrosat. Rasturnam crema in alt vas trecand-o printr-o strecuratoare si o lasam sa se raceasca complet, apoi o mixam bine impreuna cu frisca batuta. Pentru sirop: Punem pe foc intr-un vas apa, zaharul si felii de la 2 portocale mai mici. Lasam sa fiarba cateva minute, apoi adaugam si esentele. Scoatem feliile de portocala pe o farfurie, iar cu siropul, insiropam bine foile. Cu feliile de portocale ornam deasupra tortul (optional) Pentru ansamblare: Punem cremele in 2 posuri separate. Primul blat il insiropam bine, punem cremele in cercuri, prima data crema cu ciocolata, apoi crema de portocala si tot asa..., asezam a doua foaie, o insiropam si pe aceasta, punem cremele la fel, asezam si ultima foaie pe care o insiropam foarte putin, apoi o imbracam cu restul de crema de ciocolata. Cu crema de portocala ramasa am facut niste trandafiri pe margini, iar deasupra asezam feliile de portocala din sirop, am facut niste frunzulite de ciocolata si am asezat niste bucati de miez de nuca! Un deliciu cu multa ciocolata! Am facut acest tort cu multaaa ciocolata deoarece ne place la toti din familie ciocolata si daca tot este concurs s-a nimerit la fix aniversarea mea, dar si a bebelusului nostru! Acest tort este dintr-un blat deosebit cu nuca, scortisoara si vin rosu, alaturi de 2 creme minunate care se potrivesc de minune...pentru noi este un tort perfect!