Varza se curata de frunzele vestede de la suprafata, apoi se toaca fideluta. Intr-un vas incapator, incingem putin ulei sau untura si adaugam varza, in transe, deoarece este voluminoasa la inceput, dar in scurt timp aceasta se va inmuia. Presaram sare si piper macinat, amestecam bine si lasam putin la calit. Adaugam si ardeiul taiat fasii, cimbrul, boiaua, omogenizam si punem o cana cu apa si o pregatim la foc mediu. Cand varza este aproape gata, adaugam 2 linguri cu pasta de tomate si incalzim cuptorul la 180-190 grade si introducem vasul pentru aproximativ 20-30 minute sau pana cand varza e bine fragezita. La final, presaram mararul verde, tocat marunt. Servim cu carnati afumati, prajiti si cu ardei iute verde. Sa aveti pofta!Varza se curata de frunzele vestede de la suprafata, apoi se toaca fideluta. Intr-un vas incapator, incingem putin ulei sau untura si adaugam varza, in transe, deoarece este voluminoasa la inceput, dar in scurt timp aceasta se va inmuia. Presaram sare si piper macinat, amestecam bine si lasam putin la calit. Adaugam si ardeiul taiat fasii, cimbrul, boiaua, omogenizam si punem o cana cu apa si o pregatim la foc mediu. Cand varza este aproape gata, adaugam 2 linguri cu pasta de tomate si incalzim cuptorul la 180-190 grade si introducem vasul pentru aproximativ 20-30 minute sau pana cand varza e bine fragezita. La final, presaram mararul verde, tocat marunt. Servim cu carnati afumati, prajiti si cu ardei iute verde. Sa aveti pofta!