Aluat Puneti intr-un vas mai mare care va lasa spatiu de miscare toate ingredientele enumerate pentru aluat. Amestecati-le bine, apoi framantati un aluat ce se desprinde de vas si mana. Dati-i forma de bila, acoperiti cu un prosop curat si lasati la dospit in loc cald, cca 30 min sau pana ce isi dubleaza volumul. ** Daca folositi drojdie proaspata, frecati-o cu zahar, dizolvati-o cu laptele caldut, apoi urmati pasii de mai sus. ** Aluatul poate fi pregatit si la masina de facut paine. Umplutura de jumari Macinati jumarile prin masina de tocat carne, condimentati-le cu sare si piper, dupa gust, apoi impartiti amestecul in doua. Scoateti aluatul dospit pe planul de lucru usor infainat si impartiti-l in 2 parti egale. Luati o parte si intindeti-o intr-o foaie de aluat dreptunghiulara cat mai subtire ( de cativa mm), pe blatul usor infainat. Ungeti uniform intreaga suprafata cu din amestecul cu jumari. Impaturati foaia unsa, intai in 3 pe lungime, ungeti aluatul cu putina untura, apoi impaturati din nou in 3, pe latime. Impaturati totul in doua. Impartiti in doua pachetul obtinut. Procedati identic si cu cealalta jumatate de aluat. Lasati la odihna cele 4 noi pachete de aluat obtinute, pe planul de lucru. Luati un pachet si intindeti-l intr-o foaie dreptunghiulara de aluat cu o grosime de cca 1 cm. Ungeti cu o pensula suprafata foii cu albus usor batut impreuna cu sare si paprika/boia. Taiati aluatul in patrate cu latura de 3-4 cm, cu ajutorul unui pinten sau cu un cutit. Presarati cu chimen. Transferati pogacelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu o distanta de 1-2 cm una de alta. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 20-30 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt, crescut frumos si rumenit. Scoateti pogacelele pe un gratar. Procedati identic si cu restul aluatului. Puteti servi pogacelele cu jumari caldute, dar sunt la fel de bune si fragede si reci. Pot fi pastrate fara probleme 3-4 zile, daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar NU la frigider. Incalzite 2 minute in cuptorul cu microunde sunt ca si proaspat scoase din cuptor.

Aluat Puneti intr-un vas mai mare care va lasa spatiu de miscare toate ingredientele enumerate pentru aluat. Amestecati-le bine, apoi framantati un aluat ce se desprinde de vas si mana. Dati-i forma de bila, acoperiti cu un prosop curat si lasati la dospit in loc cald, cca 30 min sau pana ce isi dubleaza volumul. ** Daca folositi drojdie proaspata, frecati-o cu zahar, dizolvati-o cu laptele caldut, apoi urmati pasii de mai sus. ** Aluatul poate fi pregatit si la masina de facut paine. Umplutura de jumari Macinati jumarile prin masina de tocat carne, condimentati-le cu sare si piper, dupa gust, apoi impartiti amestecul in doua. Scoateti aluatul dospit pe planul de lucru usor infainat si impartiti-l in 2 parti egale. Luati o parte si intindeti-o intr-o foaie de aluat dreptunghiulara cat mai subtire ( de cativa mm), pe blatul usor infainat. Ungeti uniform intreaga suprafata cu din amestecul cu jumari. Impaturati foaia unsa, intai in 3 pe lungime, ungeti aluatul cu putina untura, apoi impaturati din nou in 3, pe latime. Impaturati totul in doua. Impartiti in doua pachetul obtinut. Procedati identic si cu cealalta jumatate de aluat. Lasati la odihna cele 4 noi pachete de aluat obtinute, pe planul de lucru. Luati un pachet si intindeti-l intr-o foaie dreptunghiulara de aluat cu o grosime de cca 1 cm. Ungeti cu o pensula suprafata foii cu albus usor batut impreuna cu sare si paprika/boia. Taiati aluatul in patrate cu latura de 3-4 cm, cu ajutorul unui pinten sau cu un cutit. Presarati cu chimen. Transferati pogacelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu o distanta de 1-2 cm una de alta. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 20-30 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt, crescut frumos si rumenit. Scoateti pogacelele pe un gratar. Procedati identic si cu restul aluatului. Puteti servi pogacelele cu jumari caldute, dar sunt la fel de bune si fragede si reci. Pot fi pastrate fara probleme 3-4 zile, daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar NU la frigider. Incalzite 2 minute in cuptorul cu microunde sunt ca si proaspat scoase din cuptor.