Detalii Supa de linte, in varianta ungureasca
Alegeti lintea, spalati-o si scurgeti-o. Puneti apoi lintea la inmuiat in bere pentru 1 ora. Pentru supa de legume Taiati in cuburi ( nu foarte mici) legumele curatate si spalate. Caliti-le in putin ulei de masline pana incep sa se inmoaie, amestecand des. Adaugati, intai boiaua, sare si piper dupa gust, amestecati, apoi 1 l de apa si aduceti la punctul de fierbere. Lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, pana ce legumele sunt facute, adaugand spre finele perioadei si sucul de rosii. Intre timp, rumeniti baconul/kaizerul/sunculita afumata in foarte putin ulei. Adaugati apoi bucatile de carnati si ceapa tocata si continuati calirea pana ce carnatii s-au inmuiat putin si ceapa a devenit sticloasa. Turnati lintea inmuiata, cu bere cu tot si lasati din nou sa fiarba la foc mic, timp de cca 20-30 min sau pana cand lintea este moale, dar nu sfaramata. Adaugati supa de legume, foaia de dafin si cimbru, dupa gust. Lasati totul la foc foarte mic inca 10 min. Spre sfarsit potriviti gustul de sare si piper. Dati deoparte, puneti verdeata tocata si lasati vasul acoperit pentru 5 min. Serviti supa cat este calda.
Alegeti lintea, spalati-o si scurgeti-o. Puneti apoi lintea la inmuiat in bere pentru 1 ora. Pentru supa de legume Taiati in cuburi ( nu foarte mici) legumele curatate si spalate. Caliti-le in putin ulei de masline pana incep sa se inmoaie, amestecand des. Adaugati, intai boiaua, sare si piper dupa gust, amestecati, apoi 1 l de apa si aduceti la punctul de fierbere. Lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, pana ce legumele sunt facute, adaugand spre finele perioadei si sucul de rosii. Intre timp, rumeniti baconul/kaizerul/sunculita afumata in foarte putin ulei. Adaugati apoi bucatile de carnati si ceapa tocata si continuati calirea pana ce carnatii s-au inmuiat putin si ceapa a devenit sticloasa. Turnati lintea inmuiata, cu bere cu tot si lasati din nou sa fiarba la foc mic, timp de cca 20-30 min sau pana cand lintea este moale, dar nu sfaramata. Adaugati supa de legume, foaia de dafin si cimbru, dupa gust. Lasati totul la foc foarte mic inca 10 min. Spre sfarsit potriviti gustul de sare si piper. Dati deoparte, puneti verdeata tocata si lasati vasul acoperit pentru 5 min. Serviti supa cat este calda.