Lintea am spalat-o in cateva ape si am lasat-o in apa de cu seara. a doua zi, am mai trecut-o print-un jet de apa si am pus-o la fiert cca. 15 minute (deoarece ea oricum mai fierbe impreuna cu sosul de rosii). Ceapa am taiat-o foarte marunt, usturoiul l-am zdrobit, iar rosiile le-am dat pe razatoare. Dupa ce a fiert putin, scurgem de apa si peste linte punem rosiile date pe razatoare, ceapa si usturoiul, zeama de lamaie, sare si piper. Amestecam bine cu o lingura de lemn si cand incepe sa fiarba, dam focul la mic si punem capacul. Lasam cam 20 minute pana scade toata zeama de la rosii. Daca va place aromat, puteti adauga putin busuoic, oregano, turmeric, ghimbir (dupa preferinte) mai lasati 2-3 minute pe foc si gata! Pofta buna!Lintea am spalat-o in cateva ape si am lasat-o in apa de cu seara. a doua zi, am mai trecut-o print-un jet de apa si am pus-o la fiert cca. 15 minute (deoarece ea oricum mai fierbe impreuna cu sosul de rosii). Ceapa am taiat-o foarte marunt, usturoiul l-am zdrobit, iar rosiile le-am dat pe razatoare. Dupa ce a fiert putin, scurgem de apa si peste linte punem rosiile date pe razatoare, ceapa si usturoiul, zeama de lamaie, sare si piper. Amestecam bine cu o lingura de lemn si cand incepe sa fiarba, dam focul la mic si punem capacul. Lasam cam 20 minute pana scade toata zeama de la rosii. Daca va place aromat, puteti adauga putin busuoic, oregano, turmeric, ghimbir (dupa preferinte) mai lasati 2-3 minute pe foc si gata! Pofta buna! 1. Ceapa se poate cali in 2 linguri de ulei pentru un gust mai intens; 2. Lintea o puteti lasa doar 2 ore in apa inainte de preparare;