Detalii Lasagna Bolognese
Ingrediente:
Pentru sosul bolognese: -1 kg carne tocata de vita,
-1 l bulion,
-2 linguri pasta ardei (facut in casa cu ceapa si rosii),
-100 ml apa,
-4 linguri ulei,
-2 morcovi,
-2 cepe,
-3 catei usturoi -sare,
piper,
rozmarin,
cimbru,
Pentru sos bechamel: -700 ml lapte,
-70 gr faina,
-100 gr unt,
-sare,
piper,
ierburi aromatice (cimbru,
coriandru,
rozmarin macinate fin printr-o rasnita) ,
Pentru asamblare: -250 gr telemea de vaca putin sarata,
-200 cascaval,
-foi de lasagna
Pentru acesta reteta am facut cascavalul in casa si foile de lasagna tot in casa cu taitei de casa. Le-am taiat lungi cat tava. Mod de preparare: Intr-o tigaie cu pereti inalti se pune uleiul apoi adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si ceapa taiata cubulete. Se caleste putin adaugam apoi pasta de ardei si carnea tocata de vita si putina apa, se amesteca incontinuu pana se patrunde carnea putin apoi adaugam bulionul si lasam sa fiarba cam 30 minute pana sosul scade si carnea se patrunde bine. Pentru sosul bechamel folosim o cratita in care punem untul la topit apaugam faina si lasam putin sa se rumenesca (sa nu se schimbe la culoare) apoi adaugam laptele si condimentele impreuna cu sarea si piperul. Se invarte continuu cu un tel pana se ingrosa. Asamblare: In tava unsa cu putin unt se pune un strat de sos bechamel (ca sa nu se arda foile) apoi 2 foi de lasagna un strat de sos de bechamel, un strat de sos bolognese, putina telemea si cascaval razuite, iar foi iar sos alb si tot asa pana terminam cantitatile si foile. Deasupra trebuie sa ramana un strat de foi putin sos alb si presaram cascaval deasupra. Se da la cuptor 45-50 minute. Se poate servi calda sau rece (se poate taia mai bine).
Pentru acesta reteta am facut cascavalul in casa si foile de lasagna tot in casa cu taitei de casa. Le-am taiat lungi cat tava. Mod de preparare: Intr-o tigaie cu pereti inalti se pune uleiul apoi adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si ceapa taiata cubulete. Se caleste putin adaugam apoi pasta de ardei si carnea tocata de vita si putina apa, se amesteca incontinuu pana se patrunde carnea putin apoi adaugam bulionul si lasam sa fiarba cam 30 minute pana sosul scade si carnea se patrunde bine. Pentru sosul bechamel folosim o cratita in care punem untul la topit apaugam faina si lasam putin sa se rumenesca (sa nu se schimbe la culoare) apoi adaugam laptele si condimentele impreuna cu sarea si piperul. Se invarte continuu cu un tel pana se ingrosa. Asamblare: In tava unsa cu putin unt se pune un strat de sos bechamel (ca sa nu se arda foile) apoi 2 foi de lasagna un strat de sos de bechamel, un strat de sos bolognese, putina telemea si cascaval razuite, iar foi iar sos alb si tot asa pana terminam cantitatile si foile. Deasupra trebuie sa ramana un strat de foi putin sos alb si presaram cascaval deasupra. Se da la cuptor 45-50 minute. Se poate servi calda sau rece (se poate taia mai bine). Este o reteta super, extrem de delicioasa facuta in straturi de foi si sosuri cu gusturi deosebite.
Etichete:
ceapa,
cascaval,
carne,
usturoi,
morcovi,
rosii,
bulion,
lapte,
unt,
ardei,
faina,
ulei,
vita,
branza,
telemea