Magnifici!Somonul se spala apoi se zvanta pe un prosop de hartie, se dezoseaza( cu mare atentie) si apoi se faramiteaza(cu furculita si cutitul)Se pune in masina de cafea cate o lingurita din fiecare condiment uscat. Se macina. Din compozitia rezultata vom folosi doua lingurite pentru toata cantitatea de somon. Restul pastram pentru inca o tura de mici.

Mixam somonul la blender.

Scoatem intr-un vas compozitia si amestecam cu condimentele, sarea si usturoiul zdrobit. Punem o lingura de ulei de palmier si amestecam bine. Adaugam bicarbonatul si apa minerala si din nou amestecam( framantam).

Cu mana unsa cu ulei de palmier formam micii apoi ii punem in caserola la frigider pentru o ora si jumatate.( Desigur putem lasa si mai mult sau in cazul in care ne grabim chiar si mai putin).

Ii frigem pe gratarul uns cu putin ulei( de palmier).

Eu i-am servit la masa cu paine neagra taraneasca si cu un mustar genial cu bobite mari. Punem alaturi si cartofi pai la cuptor cu ulei de masline, rozmarin si usturoi, yamyyyyy.... Incredibil de gustosi!