Detalii Cheesecake cu Jeleu de Zmeura
Ingrediente:
Blat: 400 g biscuiti cu unt,
150 g unt topit,
Crema de branza: 600 g branza Fagaras,
200 g zahar,
200 ml frisca lichida (tinuta la frigider) ,
esenta de vanilie,
5 g gelatina,
50 ml apa rece,
Jeleu de zmeura: 800 g zmeura,
100 g zahar,
10 g gelatina,
100 ml apa rece,
Diametru inel: 22 cm
Blat: Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit. Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se aseaza biscuitii, presandu-i bine cu un pahar. Se pune platoul in frigider. Crema de branza: Se pune o cratita cu putina apa la foc. Se mixeaza frisca. Se mixeaza branza impreuna cu zaharul, apoi se pun peste frisca impreuna cu esenta de vanilie si se mixeaza incet. Daca vreti o crema de branza mai ferma, puteti dubla cantitatile de gelatina si apa. Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune castronul in apa fierbinte), apoi se adauga in crema de branza si se mixeaza. Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da din nou la rece. Jeleu de zmeura: Se clateste zmeura cu apa rece si se pune la fiert timp de 10 minute impreuna cu zaharul. Se ia vasul de pe foc si se strecoara compozitia, pastrand doar siropul, care se mai fierbe pana cand scade putin. Trebuie sa ramana in jur de 500 ml de sirop. Se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune castronul in apa fierbinte), apoi se amesteca cu siropul de zmeura si se toarna peste crema de branza. Se lasa sa se inchege la rece 1-2 ore, apoi cheesecake-ul este gata si se poate servi.
Blat: Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit. Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se aseaza biscuitii, presandu-i bine cu un pahar. Se pune platoul in frigider. Crema de branza: Se pune o cratita cu putina apa la foc. Se mixeaza frisca. Se mixeaza branza impreuna cu zaharul, apoi se pun peste frisca impreuna cu esenta de vanilie si se mixeaza incet. Daca vreti o crema de branza mai ferma, puteti dubla cantitatile de gelatina si apa. Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune castronul in apa fierbinte), apoi se adauga in crema de branza si se mixeaza. Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da din nou la rece. Jeleu de zmeura: Se clateste zmeura cu apa rece si se pune la fiert timp de 10 minute impreuna cu zaharul. Se ia vasul de pe foc si se strecoara compozitia, pastrand doar siropul, care se mai fierbe pana cand scade putin. Trebuie sa ramana in jur de 500 ml de sirop. Se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune castronul in apa fierbinte), apoi se amesteca cu siropul de zmeura si se toarna peste crema de branza. Se lasa sa se inchege la rece 1-2 ore, apoi cheesecake-ul este gata si se poate servi. Consider ca a fost destula gelatina in crema de branza, cu toate ca nu prea a vrut sa stea felia la pozat, s-a lasat putin la varf, dar daca vreti, voi puteti pune un plic intreg de gelatina si astfel trebuie sa dublati si cantitatea de apa. Iar daca aveti zmeura proaspata va sfatuiesc sa o folositi cat mai repede pentru ca altfel mucegaieste, chiar si la frigider.