Am vazut aceasta bunatate saptamana trecuta pe blogul Paulei(Poliana), mi s-a facut pofta asa ca am trecut la treaba! Am modificat putin reteta, dar si asa a iesit foarte buna! Multumesc draga mea!:-*>:DPrima data ne ocupam de carnita.

O taiem cubulete, apoi o punem intr-o oala mai mica la prajit in uleiul incins.

Acoperim cratita cu un capac, si lasam carnea la inabusit, amestecand din cand in cand.

Dupa ce carnita s-a facut, adaugam peste ea boiaua de ardei si o cescuta de apa.

Punem din nou capacul peste oala, si lasam sa fiarba, pana scade putin.

Pregatita in felul acesta, carnita nu se intareste ci ramane moale.

Cand este gata, o lasam sa se raceasca, iar intre timp pregatim mamaliguta:Punem apa la fiert, adaugam sarea si lasam pe foc pana incepe sa fiarba.

In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam treptat faina de malai, amestecand foarte bine si repede cu un tel pentru a nu se forma cocolosi.

Trebuie sa obtinem o mamaliguta nu prea moale dar nici prea tare.

Luam apoi un vas rotund(de lut), pe care il ungem cu unt.

Turnam apoi jumatate din cantitatea de mamaliguta, nivelam, apoi asezam peste mamaliguta bucatele de carnita, scurse de sos.

Punem apoi 100 g cascaval razuit, si un ou batut cu o lingurita de smantana si putina sare.

Turnam deasupra mamaliguta ramasa, nivelam, si asezam deasupra cascavalul ramas(100 g), amestecat cu oul batut si o lingurita de smantana.

Dam apoi vasul la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste calda cu smantana deasupra.

Va doresc pofta buna!