Se rade coaja dovleceilor si se taie pe vertical in doua jumatati. Cu o lingurita sde scoate miezul-care nu se arunca, ci se pune in umplutura! Intr-o oala se pune apa si putina sare. Cand clocoteste apa se pun dovleceii sa fiarba 5 minute Se scot si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga, cu fata in jos. Atentie! Dovleceii absorb multa apa si trebuie scursi bine. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu pesmwet. Din ingredientele enumerate se prepara umplutura: branza de vaci se sfarama cu furculita, telemeaua se da pe razatoare, la fel miezul de dovlecei, se adauga pesmetul, ouale, sarea (cu grija, caci si telemeaua are sare) si mararul tocat. Se omogenizeaza si se umplu dovleceii. Pe fiecare jumatate de dovlecel se rade branza telemea (sau cascaval) si se pune cate o lingurita cu smantana. Se pune tava in cuptorul incalzit si se lasa pana se rumenesc dovleceii - cca 40 min. - depinde si de cuptor.

Se rade coaja dovleceilor si se taie pe vertical in doua jumatati. Cu o lingurita sde scoate miezul-care nu se arunca, ci se pune in umplutura! Intr-o oala se pune apa si putina sare. Cand clocoteste apa se pun dovleceii sa fiarba 5 minute Se scot si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga, cu fata in jos. Atentie! Dovleceii absorb multa apa si trebuie scursi bine. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu pesmwet. Din ingredientele enumerate se prepara umplutura: branza de vaci se sfarama cu furculita, telemeaua se da pe razatoare, la fel miezul de dovlecei, se adauga pesmetul, ouale, sarea (cu grija, caci si telemeaua are sare) si mararul tocat. Se omogenizeaza si se umplu dovleceii. Pe fiecare jumatate de dovlecel se rade branza telemea (sau cascaval) si se pune cate o lingurita cu smantana. Se pune tava in cuptorul incalzit si se lasa pana se rumenesc dovleceii - cca 40 min. - depinde si de cuptor. Se pot servi calzi, cu salata de legume.