Pregatirea nautului:Se spala nautul si se lasa in apa +1 lingutita bicarbonat, de seara pana dimineata (eu l-am lasat ~15 h).

A doua zi se clateste bPregatirea nautului:Se spala nautul si se lasa in apa +1 lingutita bicarbonat, de seara pana dimineata (eu l-am lasat ~15 h).

A doua zi se clateste bine, si se lasa putin la scurs.

Se pune ceapa si usturoiul intr-un blender si se maruntesc putin.

Adaugam apoi nautul, si-l lasam pana se marunteste bine,oprind din cand in cand pentru a apasa in jos nautul lipit pe peretii vasului.

Nu se adauga apa.

Se adauga celelalte ingrediente, se amesteca bine si se lasa ~30 minute la frigider.

Se formeaza apoi chiftelute, care se prajesc in ulei pe foc mediu.

Le-am servit cu sos tarator, lipie, salata romana, rosii si castraveti muratiReteta propusa de Elena Antony.