Fiica mea si-a dorit acest fel, pe care il faceam des cand copii erau mici...

Din faina, oua si apa am amestecat un aluat mai moale dar elastic. L-am lasat sa se odihneasca cam 15 minute.

Intre timp am pus o oala cu apa la fiert si cand apa a dat in clocot am rupt cu lingura galuste nu prea mari, cam de 1,5 cm, pe care le-am fiert pana s-au ridicat la suprafata. Am facut asta in mai multe reprize, din timp in timp am scos galustele pe o strecuratoare, pana am terminat tot aluatul. Le-am trecut intr-un jet de apa rece. Am topit la foc mic,intr-o tigaie, slanina cu sunca, pana a devenit crocanta si am adaugat galustele. Am ras deasupra 250 g de branza telemea tip Feta (asta am gasit aici) si am amestecat bine totul. Am dat vasul 10 minute la cuptor, dar galustele sunt foarte bune si fara acest pas.

Galustele, fara branza sunt o garnitura minunata la tocanita de carne de pui cu smantana.