Detalii Tiropita (placinta cu branza)
In Grecia, sunt multe tipuri de placinte cu branza, bineinteles, in toate se gaseste branza feta, dar la unele se mai adauga si alte branzeturi, cum ar fi kaseri, kefalotori....cum eu aici, nu am exact aceleasi branzeturi, am improvizat putin, si mi-a iesit o placinta nemaipomenita!Intr-un vas bateti ouale, apoi adaugati branza data prin razatoare sau pisata bine cu furculita,pierul, puneti si menta si amestecati bine. Intr-o tava, asezati hartie ptr copt, puneti prima foaie si turnati compozitia si o intindeti ca sa fie uniforma. Asezati deasupra cealalta foaie de placinta si rulati marginile sau le lipiti ca sa nu se varse compozitia.
O crestati intai ca pe o cruce, apoi intre liniile care ati marcat, si va ies 8 portii. Crestand placinta inainte de a o pune in cuptor, ajuta la gatirea ei si in interior. Inainte de a o pine la cuptor, o ungeti cu un galbenus amestecat cu putin lapte si o puneti la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 30 min( depinde de cuptorul fiecaruia!) de fapt, pana vedeti ca se rumeneste frumos. O lasati sa se raceasca inainte de a o taia.
In loc de branza de burduf, puteti pune roquefort, da la fel un gust iute la placinta. Nu puneti sare, decat daca va place foarte sarat, branzeturile deja sunt sarate!