Detalii Paine de casa
Am inmuiat drojdia in lapte (in jur de 300 ml)+ zahar + 1 pumn de faina. Amestecam totul si punem la cald, in 20 de minute adaugam restul de faina shi framintam 10 minte. Punem aluatul la cald pentru 30 minute. Peste 30 de minute mai framintam o data (iarashi cam 10 minute) shi iarashi la cald pentru 1 ora 30 minute. Modelam aluatul dupa forma si imaginatie... Aceasta e reteta bunicii mele (laptele poate fi inlocuit de apa, astfel piinea e de post).
Am inmuiat drojdia in lapte (in jur de 300 ml)+ zahar + 1 pumn de faina. Amestecam totul si punem la cald, in 20 de minute adaugam restul de faina shi framintam 10 minte. Punem aluatul la cald pentru 30 minute. Peste 30 de minute mai framintam o data (iarashi cam 10 minute) shi iarashi la cald pentru 1 ora 30 minute. Modelam aluatul dupa forma si imaginatie... Aceasta e reteta bunicii mele (laptele poate fi inlocuit de apa, astfel piinea e de post).