Recomand aceasta reteta foarte,foarte buna!!Dovlecelul spalat,sters,taiat in jumatate pe latime apoi jumatatile in felii subtiri pe lungime,le punem pe un fund de lemn,le pudram cu sare si le lasam 15-20min sa se scurga,apoi fiecare felie o trecem prin faina,ou batut,pesmet si le prajim in ulei incins;le scoatem pe prosoape de hartieEu,pentru a-mi usura munca si dovlecelul sa capete o aroma mai placuta,am procedat astfel:intr-un castron,am pisat 1catel de usturoi mic,am amestecat cu ouale batute,sare,piper,faina si am subtiat compozitia cu apa minerala;am trecut feliile de dovlecel prin acest amestec si le-am prajit.

Intr-un bol amestecam branzeturile cu sare daca e nevoie,ceapa tocata marunt,smantana;punem aceasta crema intre doua felii de dovlecel si le asezam pe patul de salata verde stropita cu ulei de masline iar printre ea rosii intregi sau jumatatiServim imediat!daca v-au ramas dovlecei fara branza,se pot servi cu lamaie si usturoi sau facut mujdei in salata daca aveti,puteti adauga si fenicul care este foarte bun pentru crema de branza,puteti folosi orice alta branza,cu conditia sa fie cremoasa