Ce inseamna prietenia online a la retete! Dintr-o hlizeala, am poftit la ghebele lui AnyCostescu! Ea nu a stat deloc pe ganduri, desi momentat locuieste in Belgia, a facut in asa fel, prin intermediul familiei din Romania, de mi-a trimis ghebe conservate in sare. Nu pot sa-mi exprim sentimentele:-* >:D:D:D< In aceasta comunitate sunt oameni de nota 20+! :-* Asa ca am purces la treaba!Ghebele se fierb de vreo 3 ori, in apa rece pentrua se desara. Intre timp ceapa se curata, se toaca marunt si se inabuseste in putin ulei. Dupa ce a devenit translucida, se adauga carnea tocata si se gateste cca. 5 minute la foc mediu. Compozitia obtinuta se amesteca cu ciupercile maruntite, cartoful curatat si ras fin, ouale, faina, pesmetul, amestecandu-se usor pana se inglobeaza toate ingredientele. Apoi se asezoneaza de piper, verdeata, usturoi si evetual putina sare. Se pune intr-un vas termorezistent de guguluf, se da la copt la foc mediu cca. 40 de minute. Se lasa la racit in forma, eu nu am avut rabdare :D asa de bine mirosea. Se serveste calda sau rece, simpla sau cu salata de sezon.

Pofta buna!