Tarta cu vinete este un preparat bun pentru o cina.

Intai preparam blatulIntr-un vas punem 250 g. faina si celelalte ingrediente pentru blat.

Se framanta un aluat eslastic.

Il lasam sa se odihneasca si e ocupam de umplutura.

Vinetele se spala,se toaca marunt,se sareaza si se lasa cam 10 minute.

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit intr-o tigaie,in care am pus cele 2 linguri ulei de masline.

Cand ceapa a devenit sticloasa,se adauga vinetele.

Calim vinetele pana isi schimba culoarea.

Lasam cateva minute si adaugam sarea,piperul,oul si mararul tocat marunt.

Aluatul de imparte in doua parti.

O parte mai mare din care facem blatule si una pe care i intindem,taiem fasii si le punem deasupra-gratarIntr-o tava 40/30,tapetata cu hartie de copt,punem o foaie de aluat.

Punem vinetele,iar deasupra facem un gratar din aluat.

Ungem cu ulei aluatul din gratar si il presaram cu mac.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 160 de grade pana se rumeneste frumos.

Sare si piper se pune dupa gust. Am spus si cu alte ocazii:nu se pune toata faina de la inceput.

Oprim 20-30 g.si adaugam cate putin.