Pentru ca zilele trecute am vazut la Gabriela reteta de borek m-am hotarat ieri sa nu mai fac traditionalul spanac cu lapte . Am adaugat elementele personale si iata ce a iesit.

Spanacul il spalam bine si il lasam intr-un strecurator sa se scurga. Procedam la fel si cu mararul.

Le tocam grosier si le asezam intr-un castromPresaram deasupra putina sare si amestecam strangand frunzele cat mai tare in maini .

Daca lasa zeama o sa scurgem zeama.

Branza afumata (eu am gasit la LIdl ) o maruntim cu furculita, si o turnam peste verdeata .

Branza telemea o dam pe razatoarea mare (in functie de cat este de sarata puneti mai multa sau mai putina ).

Punem peste verdeata .

Ouale le spargem intr-un castronas si le batem cu furculita .

Punem si ouale si amestecam totul.

Foile de placinta dup ace sunt decongelate le desfacem si le intindem pe masa.

Le taiem pe toate odata in 4, le acoperim cu un prosop pana cand topim untul cu care le vom unge .

Ungem fiecare dreptunghi cu unt, punem cate doua dreptunghiuri pentru un pachet .

Punem din compozitia de spanac cate o lingura in mijloc si impachetam cu grija sa nu ramana capetele descoperite.

Asezam in tava tapetata cu hartie si ungem si deasupra cu unt.

Dam la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc bine .

Deasupra eu am pus cate o bucatica subtire de mozzarella, nu este obligatoriu.

Se servesc calde, dar si reci .in loc de branza afumata de vaca se poate pune alt fel de branza dulce, eu din asta am avut acasa se pot face mai mari sau mai mici varianta rapida a varzarelor