Detalii Piroste (sarmale) cu pasat
Pentru umplutura am facut asa: Am tocat toata carnea si afumatura in masina de tocat folosind discul cu gauri mari. Am tocat ceapa marunt. Am spalat pasatul bine, folosind o sita. Intr-o oala am topit untura. Am pus ceapa la calit si am lasat 10 minute la foc mic. Am adaugat pasatul si am mai lasat cateva minute, amestecand. Am luat oala de pe foc si am adaugat carnea si patrunjelul. Am condimentat cu sare, piper, cimbru(cat va place), o lingurita boia dulce, 1/2 lingurita boia iute si cele 7 linguri de bulion. Am lasat la racit. Cat s-a racit umplutura am pregatit foile de varza. le-am taiat la capatul dinspre cotor, unde e mai groasa. Tot ce taiati de pe foi tocati marunt. daca e nevoie mai tocati si cateva frunze. Am format sarmalele(mari fiindca asa a cerut radu, dar la noi in zona se fac miculute). Pun pasii de impachetare pentru incepatori ca mine, mie asa mi-a fost usor, maica-mea le face in mana. Am pus 2 linguri ulei pe fundul oalei in care am facut sarmalele. apoi am pus alternativ in oala straturi de varza tocata si sarmale. ultimul strat va fi de varza. peste fiecare strat de varza am pus cate un fir de cimbru uscat. Am condimentat cu o linguri de boia dulce. Am adaugat 1 1/2 cana bulion si apa pana sarmalele sunt acoperite complet. Am acoperit oala cu folie de aluminiu sa fie bine sigilata si am pus si capacul. Am dat la cuptor 4 ore la 180C. Am servit cu smantana.
Pentru umplutura am facut asa: Am tocat toata carnea si afumatura in masina de tocat folosind discul cu gauri mari. Am tocat ceapa marunt. Am spalat pasatul bine, folosind o sita. Intr-o oala am topit untura. Am pus ceapa la calit si am lasat 10 minute la foc mic. Am adaugat pasatul si am mai lasat cateva minute, amestecand. Am luat oala de pe foc si am adaugat carnea si patrunjelul. Am condimentat cu sare, piper, cimbru(cat va place), o lingurita boia dulce, 1/2 lingurita boia iute si cele 7 linguri de bulion. Am lasat la racit. Cat s-a racit umplutura am pregatit foile de varza. le-am taiat la capatul dinspre cotor, unde e mai groasa. Tot ce taiati de pe foi tocati marunt. daca e nevoie mai tocati si cateva frunze. Am format sarmalele(mari fiindca asa a cerut radu, dar la noi in zona se fac miculute). Pun pasii de impachetare pentru incepatori ca mine, mie asa mi-a fost usor, maica-mea le face in mana. Am pus 2 linguri ulei pe fundul oalei in care am facut sarmalele. apoi am pus alternativ in oala straturi de varza tocata si sarmale. ultimul strat va fi de varza. peste fiecare strat de varza am pus cate un fir de cimbru uscat. Am condimentat cu o linguri de boia dulce. Am adaugat 1 1/2 cana bulion si apa pana sarmalele sunt acoperite complet. Am acoperit oala cu folie de aluminiu sa fie bine sigilata si am pus si capacul. Am dat la cuptor 4 ore la 180C. Am servit cu smantana.
Etichete:
ceapa,
verdeata,
carne,
varza,
bulion,
ulei,
porc,
retete de craciun si revelion,
retete fara gluten,
retete fara lactoza,
sarmale