Zilele acestea nu stiam ce sa mai gatesc, am cautat sa vad cam ce aveam prin casa si a iesit urmatorul preparat, unul foarte gustos si satios.

Pentru tocanita taiem legumele in cubulete mici. Incingem uleiul, sotam legumele, apoi taiem carnea cubulete si o punem la sotat alaturi de legume, incorporam boiaua si stigem cu apa calduta cat sa se acopere toate ingredienele.

Cu ajutorul unui cutit facem varza fideluta, presaram peste aceasta 1 lingurita sare, amestecam si o lasam sa stea aproximativ 10 minute.

Intre timp punem apa la fiert pt galuste.

Intr-un bol desfacem ouale, apoi le amestecam cu faina, gris si sare pana obtinem un aluat potrivit pentru galuste.

Cand fierbe apa, cu ajutorul unei linguri punem galustele in apa.

Dupa aproximativ 5-10 minute scoatem galustele intr-o strecuratoare.

Calim ceapa taiata cubulete, apoi adaugam varza. Punem daca mai este nevoie sare, apoi piper si 1 foaie de dafin. Stingem cu o ceasca de apa.

Cand este bine patrunsa varza si are o culoare maronie este gata.

La final asamblam totul astfel: punem galustele peste varza apoi adaugam tocanita de carne si amestecam cu grija ca sa nu rupem galustele.

Pofta buna!