Chiar daca e frig afara nu am rezizstat tentatiei si am pus de-un ceaun.

Ne-am incalzit la foc,dar cel mai mult ne-a incalzit mirosul si aroma acestui bab gulyas.

Intr-adevar,la prepararea lui trebuie muuulta rabdare pentru ca trebuie sa fiarba incet,dar a meritat asteptarea.

Fasolea se spala de cu seara si se lasa sa se inmoaie in apa.

Ciolanul se taie si se pune in apa la desarat.

Carnea se taie cuburi apoi se toaca zarzavatul.

Se pune ceaunul la foc cu un pic de untura.

Se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca pana devine sticloasa.

Se adauga ardeiul,morcovii,patrunjelul,pastarnacul, telina si usturoiul.

Cand zarzavatul s-a inmuiat se adauga carnea proaspata.

Se lasa sa se caleasca pana isi schimba culoarea.

Se adauga si bucatile de ciolan afumat.

Se pune putina sare,piper,chimen,cimbru,boia.

Tineti cont ca ciolanul este sarat,cand adaugati sarea.

Se stinge cu bulionul apoi se completeaza cu apa.

Se lasa sa fiarba la foc mic.

Cand clocoteste,se adauga fasolea uscata.

Se amesteca din cand in cand si se lasa sa fiarba.

Daca e cazul, se completeaza cu apa fierbinte.

Carnea e fiarta atunci cand cade de pe os.

Se scoate ciolanul si se curata de oase,se taie bucati potrivite si se pune din nou in gulyas.

La final se potriveste gustul de sare si picant.

Se presara patrunjel verde deasupra si se ia ceaunul de pe foc.

Se serveste cu ceapa,muraturi,ardei iute alaturi de paine moale,de casa.